Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Curryho skvělý návrat. Čtyřiceti body dovedl Golden State k výhře v prodloužení

New York – Po čtyřech vynechaných zápasech se opět vrátil na palubovku a Stephen Curry ukázal, že vynucená zdravotní pauza mu z formy nic nevzala. Hvězdný rozehrávač 40 body dovedl Golden State k výhře na hřišti Portlandu 132:125 po prodloužení a obhájci titulu Warriors tak vedou v semifinálové sérii Západní konference NBA 3:1. V nastaveném čase slavili i hráči Miami, kteří porazili Toronto 94:87 a srovnali na 2:2.

Radost Stephena Curryho z Golden State
zdroj: ČTK/AP/ autor: Craig Mitchelldyer

Warriors v této sezoně ještě neprohráli dvakrát za sebou. I tentokrát dokázali zareagovat na sobotní porážku (108:120), ale potřebovali k tomu Curryho návrat. Ten po doléčení zraněného kolena sice nenastoupil v základní sestavě, ale nakonec byl klíčovým hráčem. Jen v prodloužení nastřílel 17 ze svých 40 bodů, k tomu v zápase přidal devět doskoků a osm asistencí.

"Chtěl bych vydat prohlášení: Steph Curry ve středu určitě začne v základní sestavě. Kdyby to někoho zajímalo," vtipkoval po utkání trenér Warriors Steve Kerr.

V koncovce základní hrací doby vedl Portland, ale Harrison Barnes přesnou trojkou 51 sekund před koncem vyrovnal na 111:111. Za domácí se poté netrefil Damian Lillard a za hosty šanci neproměnil Curry. Ten ale odstartoval prodloužení 12 body a získal pro Warriors rozhodující náskok.

Curry během prvních tří čtvrtin neproměnil jedinou trojku z devíti pokusů, ve zbytku zápasu ale trefil pět ze sedmi takových střel. Sedmnáct bodů v jednom pětiminutovém prodloužení ještě nikdy žádný hráč v NBA nenastřílel. Trail Blazers nestačilo Lillardových 36 bodů a 10 asistencí.

V semifinále Východní konference mezi Miami a Torontem už potřetí došlo na prodloužení a podruhé se v něm radovali hráči Miami. Heat přitom v poslední čtvrtině prohrávali až o devět bodů, ale dvanáct sekund před koncem vyrovnal Dwyane Wade na 83:83. Prodloužení domácí ovládli poměrem 11:4. Wade k výhře přispěl 30 body, Joe Johnson a Goran Dragič přidali po 15 bodech.

Za Toronto nastříleli po 14 bodech Corey Joseph a Terrence Ross. Utkání nevyšlo Kyleu Lowrymu, který se vyfauloval v poslední čtvrtině a k devíti asistencím přidal jen deset bodů (střelba 2/11). Trápení neprolomil ani DeMar De Rozan, jenž trefil čtyři ze 17 střel a zůstal na devíti bodech.

Play-off NBA - 2. kolo:

Východní konference - 4. zápas: Miami - Toronto 94:87 po prodl., stav série 2:2.

Západní konference - 4. zápas: Portland - Golden State 125:132 po prodl., stav série 1:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články