Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Prostějov je zpět ve hře o basketbalové finále, s Děčínem srovnal sérii

Prostějov - Basketbalisté Prostějova porazili v druhém semifinále play-off Děčín 74:64 a vyrovnali stav série hrané na tři vítězství na 1:1. Další utkání je na programu ve středu, kdy bude mít výhodu domácího prostředí znovu vicemistrovský Děčín.

Po vyrovnaném začátku první čtvrtiny se domácí Ariete dostali v jejím závěru do čtyřbodového vedení a to už nepustili. V úvodu druhého poločasu si vypracovali náskok až 14 bodů a duel, který je reprízou loňské semifinálové série, s přehledem dovedli k vítězství.

"Výhru jsme si zasloužili, protože jsme vedli bez dvou minut celé utkání," řekl trenér domácích Zbyněk Choleva. "My jsme první půlku těžili ze ztrát Děčína a chodili jsme do protiútoků, z toho byly body, tam jsme se cítili dobře. Trošku nás limitovaly fauly, Pavel Slezák seděl dlouho první půlku, potom Dokoupil a nakonec i pivoti. I přesto jsme dávali spoustu bodů zpod koše," uvedl kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Prostějov - Děčín

Podle trenéra hostů Pavla Budínského rozhodly o porážce jeho svěřenců především ztráty. "My máme 19 a to je moc na takové utkání. Hlavně mrzí ty v pasážích, kdy jsme se mohli dotáhnout, protože všechny čtyři čtvrtiny byly vesměs vyrovnané. Soupeř nám vždycky odskočil, a když jsme se dostali jakoby do hry a zlepšili herní obraz, tak jsme přes Prostějov nedostali," konstatoval trenér Severočechů.

Hlavním tahounem Prostějova byl Lukáš Palyza, který si připsal 20 bodů a šest doskoků. Jen o tři body méně zaznamenal Brett Roseboro, jenž přidal deset doskoků. Hostující tým, který se musel obejít bez kapitána Jakuba Houšky, střelecky vedl autor 16 bodů Nathan Carter.

Prostějov - Děčín 74:64 (16:12, 35:27, 55:45)

Nejvíce bodů: Palyza 20, Roseboro 17, Tomanec 12 - Carter 16, Vyoral 13, Pomikálek 12, Jelínek 10. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články