Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chodov i počtvrté zdolal brněnské florbalisty a postupuje do superfinále

Brno - V nejkratším možném čase postoupili florbalisté Chodova přes Brno do superfinále florbalové extraligy, semifinále ovládli 4:0 na zápasy. Rozhodující zápas na brněnské palubovce začali lépe Pražané a vedli už o tři góly, avšak domácím se ještě podařilo zápas v závěru zdramatizovat. Dvakrát se dostali na rozdíl jediného gólu, Chodov však taktéž dvakrát trefil prázdnou branku a po výhře 8:6 slaví postup. Soupeřem v jediném duelu o titul, který se bude hrát v neděli 17. dubna v O2 areně, jim bude vítěz série mezi Mladou Boleslaví a Vítkovicemi. Ostravané před pondělním dalším domácím duelem prohrávají 1:2 na zápasy.

Chodov, který v této sezoně premiérově ovládl základní část, už nyní vyrovnal svůj historický úspěch z roku 2013. Tehdy při svém prvním boji o zlato prohrál v superfinále s Vítkovicemi 3:4. Pražané ve čtvrtém semifinále vedli už 5:0 a 6:2, ale soupeř závěr zdramatizoval. V dlouhé power play hosté dvakrát snížili na rozdíl jediného gólu, ale vyrovnat nedokázali, místo toho v obou případech inkasovali do prázdné branky.

"Dovolím si říci, že jsme postoupili naprosto zaslouženě. Brno se každým zápasem zlepšovalo a přibližovalo, ale my jsme byli stále o krok napřed. Mohli jsme se opřít o skvělého brankáře (Mücka) a každého hráče, který byl na lavičce. Teď to jdeme oslavit, ale sezona ještě nekončí a my chceme víc," řekl trenér Chodova David Podhráský.

Brno v případě postupu Mladé Boleslavi získá bronz. Pokud by do superfinále prošly Vítkovice, zůstanou Bulldogs bez medaile. "Za stavu 0:5 jsme dokázali zastavit rozjetého soupeře, ale předběhnout jsme ho ani dnes nedokázali. Každopádně se nemáme za co stydět. Navíc spousta hráčů odvedla vynikající výkon. Vydechneme a půjdeme se nachystat na další sezonu, ve které, věřím, zúročíme i dnes nabyté zkušenosti," uvedl kouč Brna Jan Kadlec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články