Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Baseballisté deklasovali Německo a mají ve WBC první výhru

Mexicali - Čeští baseballisté poprvé zvítězili v utkání kvalifikace World Baseball Classic. V mexickém Mexicali porazili i díky Grand Slamu Martina Červenky Německo rozdílem 15:3 a postoupili do semifinále druhé skupiny. V tom se střetnou s Nikaraguou, která v boji o finále podlehla Mexiku 0:11.

Český nadhazovač Jakub Toufar
zdroj: AP

Před třemi lety prohráli Češi v kvalifikaci WBC s Němci vysoko 1:16, ale tentokrát je jasně přehráli. Sice prohrávali 0:1, ale ve třetí směně jim soupeř pomohl dvěma chybami po sobě a po následných odpalech otočili na 4:1. Definitivně Němce dostali na kolena třemi body v sedmé a sedmi body v osmé směně.

Poslední čtyři body zařídil chytač Martin Červenka. Hráč, který má smlouvu s klubem MLB Cleveland Indians a loni hrál nižší ligu za Akron RubberDucks, odpálil homerun do levého poole při plně obsazených metách, tzv. Grand Slam. "Šel jsem na pálku s tím, že chci stáhnout jeden bod a odpálit míč do vnějšího pole. Nakonec jsem to trefil tak, že to letělo za plot. Důležité je, že jsme vyhráli," řekl Červenka.

Výhru si z nadhazovačů připsal na konto John Straka, americká posila s českými předky, který odházel pět směn. "Obrana předvedla fenomenální práci," řekl Straka. Jeho slova potvrdili například Adam Hajtmar chyceným míčem v zadním poli těsně u plotu a další skvělý zákrok ve vnějším poli ukázal Matěj Hejma.

"Byl to fantastický zápas. Na pálce jsme měli několik skvělých odpalů a obrana zahrála skvěle. Proti Mexiku jsme měli šance, ale chyběl velký hit. S Německem jsme jich zaznamenali několik," řekl kanadský trenér českého týmu Mike Griffin.

Výhra nad Nikaraguou by české baseballisty posunula do finále proti Mexiku. Jen vítěz skupiny postoupí do hlavního turnaje WBC, který se uskuteční příští rok a hrát ho budou i profesionálové z Major League Baseball.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články