Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky Poruby obraly v interlize vedoucí Michalovce o bod

Praha - Házenkářky Poruby jako druhé v sezoně dokázaly obrat vedoucí Michalovce, když s lídrem interligy remizovaly 25:25. Stejným výsledkem skončil i zápas Slavie v Šaľe, Pražanky tak zůstaly v tabulce druhé stále jen vinou horšího skóre. Michalovce ale mají zápas k dobru stejně jako třetí Most, který jako jediný z vedoucí šestice v tomto kole zvítězil a po vysoké výhře 31:16 nad Partizánským se přiblížil k Pražankám na dva body.

Šárka Marčíková
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Michalovce dosud zaváhaly jedině se Slavií, která je dokázala na konci ledna porazit, a v Moravské Ostravě dlouho nic nenasvědčovalo tomu, že by slovenský favorit neměl bodovat naplno. Poločas vyhrál 12:8 a o čtyři góly vedl ještě na začátku poslední desetiminutovky. "Děvčata ukázala morálku a z toho stavu se vyhrabala. V závěru jsme měli šanci ještě vyhrát, ale na ten průběh bod dobrý," řekl domácí trenér Jan Beňadik.
 
Slavia se v Šale neustále přetahovala o těsné vedení, ale nakonec byly Pražanky rády za bod, který jim v poslední minutě zajistila Veronika Malá. "Chvíli před koncem zápasu to vypadalo, že bychom mohly vyhrát. Situace se ale poté otočila a nemusely jsme získat žádné body. Myslím, že jsme dobře bránily, útok do obrany se nám ale nedařil. Obrana nás opravdu podržela, góly jsme dávaly především z rychlých protiútoků," poznamenala trenérka Slavie Petra Vítková.

Interliga házenkářek - 20. kolo: Písek - Zlín 22:31 (12:12) Nejvíce branek: Kovářová 6, Boorová a Kozáková po 4 - Birkušová 10, Sobieská 7/2, Kamenářová 5.     Most - Partizánske 31:16 (14:9) Nejvíce branek: Szarková 9/3, Súkenníková 6, Růčková 5 - Blažeková 6, Szökeová 3, Michnová 3/2.      Poruba - Michalovce 25:25 (8:12) Nejvíce branek: Marčíková 8/2, Ryšánková 5 - Filková-Trehubová 9/3, Perederijová 6, Černovová a Wolingerová po 3.     Šaľa - Slavia Praha 25:25 (11:12) Nejvíce branek: Klučková 14/8, Pócsíková 4, Bujnochová 2 - Malá 10, Stellnerová 5, Keclíková 4/1.

Prešov - Veselí nad Moravou 21:24 (12:14)
Nejvíce branek: Šutranová 7, Harčarufková 6, Pavúková 3 - Olšovská 6, Šustková
5, Vargová 4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články