Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Sluková s Hermannovou v Brazílii postoupily do play-off

Maceió (Brazílie) – Markéta Sluková s Barborou Hermannovou si na Světovém okruhu v Brazílii zajistily postup do play-off. Česká dvojice porazila bývalé mistryně Evropy z Nizozemska Madelein Meppelinkovou, Marleen Van Ierselovou 2:1 na sety i zkušené Brazilky Josi a Val.

Slavící Barbora Hermannová (vlevo) a Markéta Sluková
zdroj: fivb.org

Sluková s Hermannovou zahájily sezonu a také boj o šanci na olympijský turnaj v Riu středeční prohrou s německým párem Katrin Holtwicková, Ilka Semmlerová. V druhém duelu na turnaji zdolaly nizozemské vítězky ME 2014 Meppelinkovou s Van Ierselovou 20:22, 21:17 a 15:11.

"Parádní týmová práce a super výhra nad silným týmem z Holandska," napsaly české hráčky po zápase. Nad Brazilkami pak zvítězily 21:18, 15:21, 15:12.

Meppelinková s Van Ierselovou zamotaly skupinu E výhrou nad německým párem Katrin Holtwicková, Ilka Semmlerová. Tři dvojice tak zakončily základní část s bilancí dvou vítězství a jedné porážky, Sluková s Hermannovou z nich měly nejhorší poměr setů. Ze třetího místa postoupily do prvního kola vyřazovací části, o jejich soupeřkách se teprve rozhodne.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Maceió (Brazílie):

Skupina E: Sluková, Hermannová (21-ČR) - Meppelinková, Van Ierselová (5-Niz.) 2:1 (-20, 17, 11), Sluková, Hermannová - Josi, Val (28-Braz.) 2:1 (18, -15, 12).

Česká dvojice postoupila z 3. místa ve skupině do 1. kola play-off. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články