Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Češi z haly medaili nezískali, zápas o bronz prohráli s Ruskem

Praha - Čeští pozemní hokejisté obsadili na halovém mistrovství Evropy v Praze čtvrté místo. V utkání o bronz prohráli 3:4 s Ruskem, které si zopakovalo umístění z minulého šampionátu. Ve finále si obhájci titulu Němci poradili 3:2 s Rakouskem.

Utkání Česko - Rusko
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Výběr trenérů Miroslava Ludvíka a Tomáše Babického odehrál se soupeřem vyrovnaný zápas, ale doplatil na laciné branky a řadu vyloučení ve druhém poločase. V něm sice dokázali domácí otočit skóre na 3:2, Rusové však po zaváhání obrany vyrovnali a o vítězství rozhodli z trestného rohu 70 sekund před koncem.
 
"Nemůžeme hrát o třetí místo deset minut ve třech ve čtyřech hráčích. Nevím, jestli byl příliš citlivý rozhodčí, to ale neomlouvá nedisciplinovanost hráčů," řekl Babický. "Navíc druhý a třetí gól jdou na vrub obrany. Hlavně u druhého to odflákli hned tři hráči," přidal Ludvík.

Je nám líto, video expirovalo.
Po HME se s reprezentací rozloučily její dlouholeté opory

"Herně nás kluci mile překvapili, protože jsme Rusko přehrávali. Na to, jak byli fyzicky na dně po semifinále s Německem, tak to oddřeli. No a nedali jsme rohy. Za stavu 3:2 jsme měli dva a ani jeden jsme neproměnili," uvedl Babický, pro kterého stejně jako pro Ludvíka byl domácí šampionát poslední akcí u reprezentace.
 
Češi na mistrovství Evropy naposledy získali medaili před čtyřmi lety, kdy ve finále prohráli s Německem. Stříbro přidali ještě v roce 1997, zatímco o tři roky dříve byli třetí.

Mistrovství Evropy v halovém hokeji mužů v Praze:

Finále: Německo - Rakousko 3:2 (1:1).

O 3. místo: ČR - Rusko 3:4 (1:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články