Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Futsalisté nestačili na Slovince a na mistrovství světa se tak nepodívají

Chomutov - Čeští futsalisté v posledním zápase kvalifikace mistrovství světa změřili síly se Slovinskem. V sázce byl postup do baráže. Ten si zajistili Slovinci, kteří český celek přehráli 3:2. A nic na tom nezměnila ani závěrečná power-play svěřenců trenéra Bartoška.

Utkání Česko - Slovinsko
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Domácí reprezentanti v chomutovské skupině porazili jen Francii a obsadili třetí místo za Kazachstánem a Slovinskem. Na světovém šampionátu budou chybět poprvé od roku 2000.

Michal Seidler v úvodu trefil tyč a v deváté minutě otevřeli skóre hosté, když Rok Mordej zakončil rychlý protiútok do prázdné branky. O pět minut později po podobné akci zvýšil slovinský kapitán Igor Osredkar.

Vlastimil Bartošek, trenér českého týmu: "Moc nás to mrzí, ale nedá se nic dělat. Komplikace před únorovým závěrečným turnajem Euro to není. Máme dostatečně zkušený tým. Kluci se oklepou a na Evropu pojedeme s čistou hlavou."

V předposlední minutě první půle snížil z penalty Michal Mareš, který krátce po změně stran i vyrovnal. Jenže v 26. minutě se podruhé v zápase trefil také Osredkar. V závěru utkání měl domácí tým velký tlak, ale na kýženou remízu, která by mu zaručila baráž, nedosáhl.

Kvalifikace futsalistů o postup na MS - 5. skupina v Chomutově:

Slovinsko - ČR 3:2 (2:1)
 
Branky: 14. a 26. Osredkar, 9. R. Mordej - 19. z pen. a 22. M. Mareš.

Sestava ČR: Gerčák (Vahala) - Kovács, Záruba, Seidler, Belej - Cupák, R. Mareš, M. Mareš, Rešetár - Novotný, Hrubý, Holý, Sláma. Trenér: Bartošek.
   
Francie - Kazachstán 2:4 (1:2)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články