Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Švédky proškolily český tým. Nasázely mu sedmnáct branek

Tampere – Zatímco v úvodním utkání na turnaji české florbalistky nasázely Lotyšsku patnáct branek, v druhém duelu na MS se ony samy staly obětí podobné kanonády a podlehly favorizovaným Švédkám 2:17. V historii ženské florbalové reprezentace se jedná o nejvyšší prohru. V pondělí se svěřenkyně Miroslava Janovského utkají s výběrem Německa. K přímému postupu do čtvrtfinále jim stačí remiza. Přímý přenos tohoto zápasu sledujte od 14:15 na ČT sport nebo na našem webu.

"Švédky jsou opravdu ustřelené oproti ostatním týmům. Jak jsem je viděl na posledním turnaji Euro Floorball Tour, tak je možné, že je to opravdu nejlepší tým, který tady byl. Hrají fantasticky," okomentoval reprezentační trenér Miroslav Janovský sílu obhájkyň titulu ještě před začátkem turnaje. A právě v zápase s jeho družstvem ukázaly Seveřanky svou velkou sílu a zajistily si s předstihem postup mezi nejlepší osmičku.

V úvodu brankářka Kubíčková vyrazila pokus Karlssonové, Tschöpová v další šanci minula a otevřít skóre tak mohla v šesté minutě Krupnová, která trefila horní tyč. Vzápětí se radovaly šestinásobné mistryně světa, když ze středu zakončovala volná Eiremoová.

Vyrovnání odmítla po úniku Koníčkové brankářka Hjörtingová a v 11. minutě zvýšila Johanssonová Delgadoová, která využila rozhozené české obrany. Po ideální přihrávce Sládečkové snížila volná Koníčková a po nevyužitých šancí Seveřanek mohla vyrovnat Křížová, ale minula. Wijková s Larssonovou pak zařídily Švédsku tříbrankový náskok.
 
Češky uhrály z dosavadních 24 zápasů se Švédskem jedinou remízu a o jejich 24. prohře bylo brzy definitivně jasno. V druhé části ještě po střele Eiremoové pomohla Kubíčkové tyč, pak se ale už trefily Jakobssonová, Johanssonová Delgadoová a dvakrát Andréasonová.

Část zápasu si ve své turnajové premiéře zachytala Ranochová

Ve 38. minutě podruhé inkasovala i Hjörtingová, když z přečíslení nabídla Ratajová gól Krupnové. Švédky ale ještě před pauzou skórovaly díky Jakobssonové. Ve 47. minutě zařídila dvojciferný výsledek Scheerové, pak dovršila hattrick Andréasonová a po dalších trefách Fjellstedtové a Stalhultové se místo Kubíčkové objevila v brance poprvé na turnaji Ranochová. Rekordní prohru českého výběru ještě dovršily Larssonová, Karlssonová, Tschöpová a Lundströmová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Švédsko

"Nemůžeme vůbec řešit, jestli jsme dostali osm, deset nebo sedmnáct gólů. Vzhledem k vývoji turnaje je to úplně jedno. Řekli jsme si teď po konci, že bychom se tady chtěli se Švédskem ještě jednou utkat," dodal Janovský a vyjádřil tím přání na účast ve finále.

"Po první třetině jsem myslela, že naskočíme do druhé a proměníme šance. Jenže nám nefungovala obrana, která nás jindy zdobí. Velké pozitivum je, že jsme se nebály s nimi hrát dopředu. Šance, které jsme si dneska vypracovaly, jsme nikdy neměly ani za několik utkání," hledala pozitiva na kruté porážce Hana Koníčková, autorka jedné ze dvou českých branek.

Výsledky mistrovství světa florbalistek

SKUPINA B:

ČR - Švédsko 2:17 (1:4, 1:5, 0:8)

Branky a nahrávky: 13. Koníčková (Sládečková), 38. Krupnová (Ratajová) - 7. Eiremoová (Larssonová), 11. Johanssonová (Lundströmová), 17. Wijková (Karlssonová), 17. Larssonová (Eiremoová), 24. Jakobssonová, 26. Johanssonová Delgadoová (Jakobssonová), 31. Andréasonová (Karlssonová), 36. Andréasonová (Wijková), 40. Jakobssonová, 47. Scheerová (Lundströmová), 49. Andréasonová (Tschöpová), 51. Fjellstedtová (Jakobssonová), 52. Stalhultová (Wibronová), 55. Larssonová (Helinová), 56. Karlssonová (Fjellstedtová), 56. Tschöpová (Andréason), 58. Lundström (Fjellstedtová). Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 448.

Sestava ČR: Kubíčková (52. Ranochová) - Leierová, Čapková, Billá, Koníčková, Paloncyová, Rybičková - Urbanková, Krupnová, Ratajová - Sládečková, Mlejnková, Řepková - Vrátná, Jarolímová, Vojáčková - od 41. navíc Enenkelová, A. Bočanová. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová.
   
Německo - Lotyšsko 3:3 (0:3, 2:0, 1:0)

SKUPINA A:

Švýcarsko - Norsko 9:1 (2:0, 4:1, 3:0)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články