Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Golden State drží vítěznou sérii, s Brooklynem ale muselo do prodloužení

San Francisco - Basketbalistům Golden State hrozila první prohra v této sezoně NBA, nakonec však úřadující šampion zdolal Brooklyn v prodloužení 107:99. I po jedenácti zápasech tak drží neporazitelnost. Naopak Cleveland nastavení nezvládl a prohrál s Milwaukee 105:108.

Stephen Curry z Golden State
zdroj: ČTK/AP autor: Jim Mone

Brooklyn vedl téměř celý zápas, ale Golden State znovu táhl nejlepší střelec sezony Stephen Curry. Devět sekund před koncem se však Nets dostali znovu do tříbodového vedení. Prohru však odvrátil trojkou Andre Iguodala, který využil toho, že si soupeř hlídal hlavně Curryho. Hostující Brook Lopez sice ještě měl šanci rozhodnout v normální hrací době, ale zblízka neuspěl. V prodloužení už dominoval domácí favorit a natáhl vítěznou sérii.

"Měli jsme velké štěstí, že jsme vůbec měli šanci vyhrát potom, jak jsme hráli první tři čtvrtiny. Vůbec nám to nešlo, ale pak nás zachránil Andre trojkou a věděli jsme, že už to nemůžeme pustit," řekl Curry. Lopez si po zápase drbal hlavu kvůli nevyužité šanci rozhodnout. "Dostal jsem perfektní přihrávku a prostě jsem to zkazil. Domů je to dlouhá cesta, takže asi budu pěkně bez nálady. Jsme naštvaní, že jsme hráli dobře a nic z toho nemáme," komentoval závěrečnou střelu základní hrací doby. (VIDEO)

Clevelandu nepomohlo proti Milwaukee ani 37 bodů LeBrona Jamese, který stihl srovnat v normální hrací době i v prvním prodloužení. Jenže kolektivně hrající soupeř, v jehož dresu mělo hned sedm hráčů dvouciferný počet bodů, se ve druhém prodloužení ujal znovu vedení, které už James nesmazal. Milwaukee pomohl i klíčový útočný doskok šest vteřin před koncem, který nedal Cavaliers šanci srovnat. (VIDEO)

Philadelphia prohrála i desátý zápas sezony a jako jediná zatím marně čeká na vítězství. Tentokráte nestačila na San Antonio poměrem 83:92. Pro Spurs to byla čtvrtá výhra v řadě. (VIDEO)

Po dvou prohrách zabrali hráči Los Angeles Clippers, kteří doma po zlepšení ve druhé půli porazili Detroit 101:96. Zasloužili se o to zejména Blake Griffin s 34 body a Jamal Crawford, který se blýskl 37 body a osmi asistencemi. (VIDEO)

Zdroj
ČT sport, ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články