Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nymburk ve VTB lize válí, poradil si i s Rigou

Nymburk – Šest zápasů, pět výher. Takovou bilanci mají v nové sezoně VTB ligy basketbalisté Nymburka. Povedený vstup do ročníku český mistr potvrdil i v domácím prostředí proti Rize, kterou udolal těsným rozdílem 73:71 a v tabulce je druhý.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Nymburk - Riga

Český mistr šel do utkání s početnou marodkou, když mu chyběli hned tři důležití hráči. Mezi fanoušky kvůli zdravotním problémům zůstali Vojtěch Hruban, Jiří Welsch a Michael Dixon. Nymburk přesto do zápasu vlétl na výbornou a v první čtvrtině si vytvořil až devítibodový náskok.

Druhá část ale naopak patřila lotyšskému celku a zbytek utkání se změnil v bitvu, v níž si ani jeden z týmů nebyl schopný vytvořit větší náskok. Rozhodující moment tak nastal v posledních vteřinách. Zatímco nymburský Howard Sant-Roos svůj nájezd zvládl a poslal Nymburk do vedení, hosté svoji poslední střelu nedali, a český tým mohl slavit další triumf.

"Tyto zápasy jsou těžké. Chybí nám tři klíčoví hráči. Tentokrát jsme to zvládli, ale věřím, že se marodka bude ztenčovat a budeme hrát brzy kompletní," řekl po utkání Petr Benda.

Nymburk - Riga 73:71 (21:17, 36:41, 55:56)

Nejvíce bodů: Sant-Roos 29, Randle 12, De Zeeuw 11 - Hakanson 19, Rubio a Berzinš po 11. Fauly: 21:22. Trestné hody: 24/18 - 13/9. Trojky: 5:8. Doskoky: 31:49.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články