Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Curry odstartoval sezonu 40 body, James s Clevelandem padl

New York – Během letní přestávky o fazónu nepřišel. Stephen Curry, nejužitečnější hráč minulého ročníku NBA, se hned v prvním utkání nové sezony blýskl 40 body a pomohl obhájcům titulu z Golden States k výhře 111:95 nad New Orleans. Neuspěl naopak poražený finalista Cleveland, který padl v Chicagu 95:97.

Slavící Stephen Curry z Golden State
zdroj: ČTK/AP autor: Ben Margot

Hráči Warriors před utkáním převzali mistrovské prsteny, ale Curry slavnostní chvíli nijak nepodlehl a hned v první čtvrtině nastřílel 24 bodů včetně čtyř trojek. V poločase jeho tým vedl o deset bodů a stejně jako v dubnovém prvním kole play-off nad Pelicans zvítězil.

První utkání sezony nevyšlo hvězdě New Orleans Anthonymu Davisovi, který minul 16 z 20 střeleckých pokusů a většinu z 18 bodů dal z trestných hodů.

"První utkání sezony je pro šampiony výjimečné a řádně jsme se na něj připravili. Chtěli jsme si užít s fanoušky předávání prstenů a oslavy, ale zároveň se plně soustředit na zápas. Byli bychom zklamaní, kdybychom odjížděli z haly s prsteny a s porážkou. Takhle máme lepší náladu a chceme v tom pokračovat," řekl po utkání Curry.

Zápas byl zvláštní také trenérským soubojem dvou nedávných asistentů Golden State. Jeden z nich Alvin Gentry se stal hlavním trenérem New Orleans a druhý Luke Walton je dočasným koučem Warriors při absenci Steva Kerra, který absolvuje rehabilitaci po problémech se zády. (VIDEO)

Chicagu vyšla proti Clevelandu odveta za vyřazení v 2. kole play-off a zvítězilo 97:95. V závěru Pau Gasol zblokoval nájezd LeBrona Jamese, který mohl vyrovnat, a poté ještě Jimmy Butler vypíchl přihrávku na Jamese z autu, takže Cavaliers ani neměli šanci v posledních sekundách vystřelit. Bulls vedl střelecky s 19 body Nikola Mirotič, jenž nastoupil v základní pětce místo Joakima Noaha. O bod méně dal Derrick Rose, ale trefil jen osm z 22 střel. Chicago si připsalo první výhru pod vedením nového trenéra Freda Hoiberga před zraky nejslavnějšího fanouška Bulls prezidenta Baracka Obamy, jenž seděl u hřiště.

LeBron James vedl Cavaliers, kterým chyběl Kyrie Irving, s 25 body a 10 doskoky. Nová posila Mo Williams nastřílel 19 bodů, Kevin Love přidal 18 bodů a osm doskoků. "Mohli jsme vyhrát. Pokud to půjde takhle každý zápas, budu spokojený. Víc nemůžeme chtít," komentoval nevydařenou koncovku LeBron. (VIDEO)

Kentavious Caldwell-Pope nastřílel 21 bodů, Andre Drummond doskočil 19 míčů a Detroit zaskočil favorizovanou Atlantu 106:94. Pistons špatně stříleli z pole, ale skvěle doskakovali a vypracovali si náskok až 19 bodů. Vedení neztratili přesto, že minuli 20 z posledních 22 střel z pole.

Střeleckým lídrem Atlanty byl Dennis Schröder s 20 body, Paul Millsap přidal 19 bodů, ale ani velká stíhací jízda v závěru Hawks nepomohla. "Je to o hodně jiné než loni, kdy nás každý podceňoval. Letos budou všichni připravení a my na to musíme zareagovat," řekl křídelní hráč Atlanty Kent Bazemore. (VIDEO)

Výsledky NBA:

Atlanta - Detroit 94:106, Chicago - Cleveland 97:95, Golden State - New Orleans 111:95.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články