Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Ragbisty čeká na ME Švýcarsko, cílem je návrat do divize 1B

Praha – Ve stínu probíhajícího světového šampionátu pokračuje také mistrovství Evropy ragbistů. Český tým se v polovině reprezentačního cyklu drží na první příčce divize 2A a v sobotu hostí ve Vyškově svého papírově nejsilnějšího soupeře, celek Švýcarska. Ve hře bude vedoucí pozice ve skupině a s ní spojený postup do divize 1B, odkud reprezentace loni na jaře sestoupila.

Radost českých ragbistů
zdroj: ČTK autor: Martin Salajka

Český tým v předchozím cyklu klesl až do čtvrté výkonnostní skupiny ME, v ní má ale logicky jen ty nejvyšší cíle. "Očekávání jsou velká, cílem je samozřejmě vyhrát skupinu a vrátit se zpátky do divize 1B. A pokud se tam bude dařit, tak v delším horizontu se pak i pokusit o návrat do divize 1A," vysvětluje sportovní ředitel ČSRU Antonín Brabec.

Před domácím duelem se Švýcarskem jsou Češi favority, v posledním reprezentačním utkání ale nedokázali porazit nejslabšího účastníka skupiny, Izrael. "Proti Izraeli jsme se nechali trochu zaskočit a asi tam hrálo roli i podcenění. Musíme tady prostě počítat s každým, Švýcarsko má třeba hodně hráčů z Francie a využívá toho. I s Chorvaty jsme měli problémy, ti zase dokážou sehnat Novozélanďany nebo Angličany s chorvatskými kořeny," říká Brabec.

I v Česku ale i zásluhou televizních přenosů z MS stoupá zájem o ragby. "Přichází k nám noví zájemci, jak děti, tak i dospělí, zakládají se nové kluby. Jsme za to samozřejmě rádi, bylo by ale dobré, kdyby zároveň přišli do ragby i noví sponzoři, abychom se mohli dále rozvíjet," uzavírá Brabec.

Je nám líto, video expirovalo.
Brabec: Díky mistrovství zájem o ragby v Česku hodně stoupá

Hlavní zprávy

Nejčtenější články