Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

S Jíchou či klubovým mistrem světa. Házenkáři znají nominaci na Belgii

Praha – Se všemi hvězdami v sestavě vyrukují čeští házenkáři do úvodního zápasu kvalifikace mistrovství světa proti Belgii. V šestnáctičlenném výběru trenérů Jana Filipa a Daniela Kubeše nechybí klubový mistr světa Petr Štochl či nová posila Barcelony Filip Jícha. První duel je na programu 4. listopadu v Praze a o tři dny později se v Kortrijku odehraje odveta.

Čeští házenkáři
zdroj: chf.cz autor: Pavel Lebeda

Štochl na zářijovém klubovém mistrovství světa v Kataru triumfoval s německým týmem Füchse Berlín. Devětatřicetiletý brankář je zároveň nejzkušenějším reprezentantem se 195 starty. Jedinými zástupci české extraligy jsou Jiří Motl z Lovosic a Jan Užek z Karviné.

"Máme všechny hráče, které jsme chtěli," uvedl Filip v tiskové zprávě. Dva týdny před kvalifikací ještě trenéři hodlají mužstvo doplnit o dva reprezentanty.

Belgie se podle Filipa v poslední době výkonnostně posunula. "Pracují na své hře a k ní přidávají nadšení a slušnou taktiku. Výraznou osobnost v týmu nemají, ale budeme si muset dát pozor na jejich křídla," konstatoval. "Podcenění se nebojím, protože budeme pracovat i na mentální stránce. Jiná cesta totiž k cíli nevede," dodal kouč.

V tříčlenné skupině je ještě Turecko, s kterým se Češi dvakrát utkají v lednu. Vítěz skupiny postoupí do červnové baráže, světový šampionát se bude hrát v lednu 2017 ve Francii.

Filip uznává, že český tým je favoritem skupiny. "Když zůstanu u Belgie, víme, že naší povinností je získat čtyři body. Abychom toho dosáhli, musíme k utkání přistoupit s maximální zodpovědností a se stoprocentní koncentrací. Nebudeme se ohlížet na soupeře, přijdeme s naší hrou," řekl.

Nominace ČR na zápasy kvalifikace MS proti Belgii (4. listopadu v Praze, 7. listopadu v Kortrijku):

Brankáři: Martin Galia (St. Gallen/Švýc.), Petr Štochl (Füchse Berlín/Něm.).

Spojky: Tomáš Babák (St. Gallen/Švýc.), Roman Bečvář (Rostock/Něm.), Ladislav Brykner (Aue/Něm.), Pavel Horák (Erlangen/Něm.), Filip Jícha (Barcelona/Šp.), Jan Stehlík (St. Raphaël/Fr.), Ondřej Zdráhala (Hamm-Westfalen/Něm.).

Křídla: Jakub Hrstka (Prešov/SR), Miroslav Jurka (St. Raphaël/Fr.), Jiří Motl (Lovosice), Jan Sobol (Pulawy/Pol.).

Pivoti: Leoš Petrovský (Pulawy/Pol.), Tomáš Říha (Coburg/Něm.), Jan Užek (Karviná).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články