Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kubala s Hadravou byli blízko čtvrtfinále, zlato slaví Němky

Klagenfurt (Rakousko) – Nechybělo mnoho a plážoví volejbalisté Přemysl Kubala a Jan Hadrava si na mistrovství Evropy postoupili mezi nejlepších osm. V osmifinále proti favorizovaným Nizozemcům Alexandru Brouwerovi a Robertu Meeuwsenovi jim chyběly dva míče k výhře, ale nakonec v další třísetové bitvě prohráli. Mezi ženami je již o medailích rozhodnuto. Zlato slaví Němky Kira Walkenhorstová a Laura Ludwigová, které ve dvou setech porazily Rusky Jekatěrinu Birlovovou a Eugenii Ukolovovou.

Kubala s Hadravou i popáté sehráli na šampionátu v Korutanech třísetový zápas. Proti třetím nasazeným Brouwerovi s Meeuwsenem lépe začali, vyhráli 21:17 a po stíhací jízdě je od postupu do čtvrtfinále dělily dva míče. Stav 15:19 ještě dokázali díky skvělé obraně vyrovnat, jenže pak se dvakrát prosadil Meeuwsen. Při setbolu dal servis o pásku.

"Je to škoda, dokázali jsme soupeře dostat pod obrovský tlak. Nebýt nešťastné koncovky, kdy nám dali prasátko na servisu, mohlo se to vyvíjet úplně jinak," litoval Kubala.

Znovu tak přišla třetí sada. Nizozemská dvojice v tie-breaku rychle odskočila na tříbodový rozdíl, který zvýšila až na 10:4 a zvrat už nedopustila. Čeští držitelé divoké karty poslední set na turnaji prohráli 7:15.

"Na druhou stranu Holanďané ve třetím setu prokázali, že patří k absolutní světové špičce. Zahnali nás do obrovské defenzivy, vycházel jim servis, hráli velice odvážně a ve třetím setu byli jednoznačně lepší," uznal v 41 letech beachvolejbalový veterán Kubala.

Celkově měl ze společného vystoupení na ME dobrý pocit. "Rozjížděli jsme se na turnaji pomalu, ale dostali se do slušné formy. S top týmy Evropy jsme dokázali držet krok. Některé jsme porazili, s některými těsně prohráli. Tohle je strašná škoda, protože jsme bývalé šampiony (Brouwera s Meeuwsenem) dostali pod obrovský tlak," dodal Kubala.

Slavící Laura Ludwigová a Kira Walkenhorstová
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Ludwigová má třetí zlato, Slovenky na bronz nedosáhly

Ludwigová získala v 29 letech třetí zlato a celkově už rekordní osmou medaili z kontinentálních šampionátů, o pět let mladší Walkenhorstová měla dosud dva bronzy.

Nové královny během turnaje v Klagenfurtu v sedmi zápasech ztratily jediný set, skvěle zvládly i finále proti Ruskám Jevgeniji Ukolovové s Jekatěrinou Birlovovou. Vyhrály dvakrát 21:18 a zlato slavily po třetích místech na posledních dvou ME.

Menší z dvojice obranářka Ludwigová předchozí tituly vybojovala v letech 2008 a 2010 se Sarou Gollerovou. "Tady v Klagenfurtu jsem vždycky toužila vyhrát. A teď se nám to povedlo navíc na Evropě," radovala se Ludwigová. "Pořád nemůžu uvěřit, že máme druhé zlato během dvou týdnů," doplnila ji Walkenhorstová a připomněla triumf z posledního grandslamu v Jokohamě.

Těsně pod pódiem skončily Slovenky Natália Dubovcová s Dominikou Nestarcovou. Zápas o bronz prohrály 0:2 s polskou dvojicí Kinga Kolosiňská, Monika Brzosteková.

Je nám líto, video expirovalo.
Němky slaví na ME v plážovém volejbalu zlaté medaile, Slovenkám bronz unikl

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Klagenfurtu (Rakousko):

Muži: Osmifinále: Brouwer, Meeuwsen (3-Niz.) - Kubala, Hadrava (32-ČR) 2:1 (-17, 19, 7).

Ženy:

Finále: Ludwigová, Walkenhorstová (4-Něm.) - Ukolovová, Birlovová (9-Rus.) 2:0 (18, 18),

O 3. místo: Kolosiňská, Brzosteková (11-Pol.) - Dubovcová, Nestarcová (12-SR) 2:0 (17, 20),

Semifinále: Ludwigová, Walkenhorstová (4-Něm.) - Dubovcová, Nestarcová (12-SR) 2:0 (18,18), Ukolovová, Birlovová (9-Rus.) - Kolosinská, Brzosteková (11-Pol.) 2:0 (17, 13).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články