Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Softbalistky jsou blízko semifinále. Zdolaly Němky i Britky

Rosmalen - České softbalistky jsou po úterní večerní prohře s Ruskem na mistrovství Evropy v nizozemském Rosmalenu zpět na vítězné vlně. Nejprve si poradily s Němkami, které zdolaly 8:1, a poté také s Velkou Británií, kterou porazily 10:1. Díky tomu jsou velmi blízko postupu do semifinále, ke kterému by jim měla stačit jedna výhra ze zbylých tří utkání nadstavby.

Nizozemský trenér André Prins získal s českou reprezentací na minulém evropském šampionátu bronz, nyní už ale působí u německého týmu. Moc dobře tedy věděl, jak na své bývalé svěřenkyně. Němky se hned v úvodu dostaly do vedení 1:0 a Češkám trvalo tři směny, než rozjely svůj útok.

Pak za sebe ale slepily šest tvrdých odpalů a pěti body v jednom inningu otočily skóre. Český tým zvítězil nakonec 8:1 po šesté směně. "Byla to dobrá směna, ale tak to má být, v pálkovacích sportech je důležité odpálit právě v momentech, kdy jsou běžci na metách, a to se nám podařilo," uvedla první metařka Ludmila Broukalová.

I v druhém utkání dne se Češkám dařilo na výbornou. Proti Velké Británii, v jejichž dresu nastoupila celá řada Američanek s britským pasem, si dokráčely pro pohodlné vítězství 10:1. Velice povedený duel zažila především nadhazovačka Veronika Pecková, která měla nadhazovačky dobře přečtení a připsala si 12 strike outů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články