Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Házenkářky se pokusí o zázrak. Nizozemky musí porazit o 10 gólů

Most – Před rokem jejich mužští kolegové dokázali doma smazat osmigólovou ztrátu proti Srbsku a postoupit na mistrovství světa. Podobný úkol v boji o světový šampionát čeká i na české házenkářky. Z Nizozemska si přivezly porážku 23:33, a pokud nechtějí chybět na druhé velké akci po sobě, musejí favorita porazit dvouciferným rozdílem, což by byla obrovská senzace. Přímý přenos sledujte od 19:05 na ČT sport nebo na našem webu.

Česká házenkářka Kateřina Keclíková v utkání s Nizozemskem
zdroj: ČTK/PR autor: Alex Wipf/chf.cz

Češky před týdnem v Arnhemu vedly v první půli o čtyři góly, ještě v poločase držely náskok, ale po přestávce se jejich hra vinou špatné koncovky rozpadla. Účast na prosincovém šampionátu se jim výrazně vzdálila, přesto ještě postupové šance nezavrhly a inspirovat se chtějí mužskými kolegy. Byť s Nizozemkami čtyřikrát za sebou prohrály.

"V házené není nic nemožné, už chlapi nám v minulém roce ukázali, že jdou otočit velké rozdíly ve výsledcích. Řekněme si na rovinu, že deset gólů proti Holanďankám je strašně moc, ale první poločas v Holandsku byl vyrovnaný," uvedla spojka Helena Štěrbová.

"Deset gólů za 60 minut se dá, ale musel by to být náš úžasný výkon. Ještě není nic ztracené, pokud dvakrát zopakujeme ten první poločas, myslím, že je to pořád reálné," dodala Štěrbová a brankářka Barbora Raníková souhlasila. "Jestli je reálné vyhrát o deset gólů? Když budeme hrát oba dva poločasy jako první v Holandsku, tak ano," řekla.

Podle trenéra Jana Bašného rozhodně nehrozí, že by Nizozemky odvetu podobně jako před rokem Srbové podcenily. "Holanďanky nejsou Srbové, mentálně ani herně. U nich je jedno, kdo hraje, jestli jedny, nebo druhé," podotkl český trenér.

"Vždycky se s tím dá něco dělat. O deset gólů je to hodně, zvlášť proti takovému soupeři, ale rozhodně nebudeme v Mostě kvůli tomu, abychom odehráli zápas a jeli domů. To určitě ne," dodal.

Zápas bude zároveň rozlučkou Štěrbové s kariérou. "Kdybychom to zvrátily, byla by to rozlučka snů. Nejde ale ani tak o tu rozlučku, bylo by to úžasné zažít v každé situaci. Samozřejmě bych si přála, aby poslední zápas v reprezentaci byl co nejlepší," uvedla Štěrbová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články