Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Čeští volejbalisté na Koreu podruhé už nestačili

Čchonan - Volejbalisté prohráli ve Světové lize v Koreji 1:3 a po čtyřech zápasech mají na kontě dvě výhry a dvě porážky. Skupinu D vede neporažená Francie, která i podruhé zdolala Japonsko jasně 3:0.

Svěřenci trenéra Zdeňka Šmejkala mohli v Čchonanu prohrát bez zisku setu, ale v úvodní sadě se jim povedlo otočit koncovku. Celý set prohrávali, ale za stavu 22:24 odvrátili dva setboly v řadě, pak ještě třetí a při svém třetím setbolu uspěli.

V dalších třech setech už tahali za kratší konec. Měli problém s příjmem i efektivností útoku. Na nahrávce začal Habr a nepomohla ani změna za Janoucha. Na univerzálu zápas rozehrál Konečný, který byl se 17 body nejlepším českým hráčem. Od druhé sady se střídal se Štokrem, který dohrál celý čtvrtý set.

"První set jsme získali se štěstím, ale moc dlouho se nás nedrželo. Kvůli mnoha chybám jsme se dostávali pod tlak, z kterého jsme se do konce nevymanili," řekl kapitán národního týmu blokař Aleš Holubec. Čeští volejbalisté v Koreji hráli stejně jako předtím v Japonsku. Jeden zápas v pěti setech vyhráli a jednou prohráli ve čtyřech setech.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté ve Světové lize Koreu podruhé neporazili

Udrželi se na druhém místě tabulky a mají čtyři body, stejně jako oba asijské výběry. Za týden je čeká dvojzápas ve Francii. "Je to snadné, bylo tam moc chyb," řekl Šmejkal a doplnil: "Před letošní Světovou ligou jsme měli na přípravu jen týden. Hodně hráčů přijelo po klubových povinnostech pozdě a oproti loňsku jsme tolik nepracovali na týmové spolupráci."

Následovat budou všechny odvety na české půdě. Do Final Four druhé divize Světové ligy postoupí jen vítěz skupiny.

Jižní Korea - ČR 3:1 (-27, 18, 20, 21)

Rozhodčí: Muranaka (Jap.), Luo Wen-šeng (Čína). Čas: 112 min. Diváci: 1070. Sestava a body ČR: Konečný 17, Habr 4, Veselý 4, Holubec 7, Baránek 10, A. Bartoš 15, libero Kryštof - Michálek 2, Janouch, Štokr 12, Mach 2. Trenér: Šmejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články