Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Čeští volejbalisté si ve Světové lize poradili s Koreou

Čchonan - Čeští volejbalisté vydřeli vítězství 3:2 v Koreji a ve Světové lize mají po třech zápasech čtyři body. Ve skupině D se posunuli na druhé místo, které si stanovili za cíl. Roli hlavního favorita potvrzuje Francie a po dnešní výhře v Japonsku 3:0 vede skupinu bez bodové ztráty.

Česká reprezentace se s Koreou utkala už loni ve Světové lize a v pátém vzájemném zápase si připsala čtvrtou výhru. Všechny se zrodily až po pětisetovém dramatu. Trenér Zdeněk Šmejkal dal dnes v Čchonanu důvěru vítězné sestavě z minulého utkání a hlavním tahounem byl opět univerzál Jan Štokr. Hráč, který klubovou sezonu strávil v ruském Krasnodaru a pak v katarském týmu Al Arábí, nasbíral 25 bodů.

"Byl to další zápas jako na houpačce. První set se vyvíjel jasně pro nás, ale od stavu 16:14 jsme udělali několik nevynucených chyb a to se ve Světové lize trestá. Druhý set jsme zvládli celkem jasně. Třetí set byl z mého pohledu pro Koreu jediný zasloužený. Naopak čtvrtý a pátý jsme zvládli dobře a dělali jsme důležité body," popsal kapitán Aleš Holubec.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalisté ve Světové lize porazili Koreu

Zápas označil za klasický duel Asie proti Evropě. "Z jejich strany je vidět pohyblivost a šikovnost se snahou o minimum chyb proti tvrdému útoku, servisu a bloku. Vítězství zvenku se počítá a jsem rád, že jsme to jako tým zvládli," doplnil Holubec. 

Odveta v Koreji je na programu v neděli opět od 7:10 SELČ, pak se český tým vrátí do Evropy a odehraje dva zápasy ve Francii. Následovat budou všechny odvety na české půdě. Do Final Four druhé divize Světové ligy postoupí jen vítěz skupiny.

Světová liga volejbalistů, skupina D:

Jižní Korea - ČR 2:3 (20, -19, 18, -20, -12) Rozhodčí: Luo Wen-šeng (Čína), Muranaka (Jap.). Čas: 117 min. Diváci: 1250. Sestava a body ČR: Štokr 25, Janouch 1, Veselý 8, R. Mach 3, Baránek 21, A. Bartoš 11, libero Kryštof - Konečný 3, Holubec 6, Habr. Trenér: Šmejkal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články