Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kiki a Maki: Hrát před domácím publikem je pro nás unikátní věc

Praha - V Praze na Štvanici kvalifikačními zápasy odstartoval turnaj světové série v plážovém volejbale Prague Open. Toho se v hlavní soutěži zúčastní i nejlepší český pár a obhájkyně pražského titulu Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Začala kvalifikace Prague Open: Kiki a Maki chtějí znovu uspět

Minulý rok si Kiki a Maki v Praze připsaly své vůbec první vítězství na turnaji Světového okruhu. Nastartovali tak svojí zatím nejlepší sezonu. Letos by tak chtěly svůj úspěch zopakovat. "Máme jedinečnou možnost zahrát si doma před českými diváky, to je pro nás unikátní příležitost. Vloni se nám to docela povedlo, tak snad to zopakujem," řekla Markéta Sluková.

Pro nejlepší český pár by měla být výhodou dokonalá znalost domácího hřiště. "Musím říct, že loňská zkušenost nám pomohla k tomu, že se tu cítíme jako doma daleko dříve. Uvidíme, jestli to bude vidět pak při hře. Zázemí je skvělé. Doufáme, že se přijde podívat spousta lidí," uvedla Kristýna Kolocová.

Sluková s Kolocovou se v prvním zápase ve čtvrtek utkají se švýcarskou dvojicí Betschartová, Eiholzerová. České obhájkyně prvenství, které jsou nejvýše nasazeným párem, pak ve skupině A na Štvanici čekají ještě zápasy s finským párem Lehtonenová, Lahtiová a s Němkami Schumacherovou a Seyfferthovou.

O body do olympijské kvalifikace budou v české metropoli usilovat také třinácté nasazené Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou. Ty ve skupině D během čtvrtku a pátku narazí na pár Braakmanová, Sinnemaová z Nizozemska a na dvě brazilské dvojice Maria Clara, Carol a Lili, Maximová.

Zkušené držitelky divoké karty Lenka Háječková a Soňa Nováková byly jako číslo 31 zařazeny do skupiny B. V té jsou i další Brazilky Agatha a Seixasová, Němky Bienecková, Grossnerová a Švédky Grawenderová, Lundqvistová. Pro postup do vyřazovací části je třeba skončit do třetího místa.

V kvalifikaci už neuspěly Diana Žolnerčíková s Martinou Jakubšovou ani další domácí pár Eliška Gálová, Šárka Nakládalová.


Hlavní zprávy

Nejčtenější články