Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pierce zajistil Washingtonu vedení v sérii těžkým hodem, vyhrál i Memphis

New York - Nejlepší týmy jednotlivých konferencí v základní části NBA Golden State a Atlanta prohrávají ve druhém kole play-off shodně 1:2 na zápasy. Vítězové dlouhodobé části Warriors v sobotu podlehli domácímu Memphisu 89:99, Hawks po koši v poslední sekundě zůstali poraženi ve Washingtonu 101:103.

Radost hráčů Wizards po vítězné střele Pierce
zdroj: ČTK/AP autor: Curtis Compton

Wizards i bez zraněné největší hvězdy Johna Walla vedli nad Atlantou až o 21 bodů necelých deset minut před koncem, ale pak se soupeř vrátil do zápasu šňůrou 17 bodů a nakonec Mike Muscala čtrnáct sekund před koncem trojkou vyrovnal. Koncovku na sebe ale vzal Paul Pierce, nejzkušenější hráč na hřišti proměnil těžkou střelou z odskoku o desku. (VIDEO)

"O desku jsem střílel schválně, i když si většinou takovéhle střely schovávám až na pozdější kola play-off. Ještě pořád to vstřebávám, protože vím, že tolik takových střel už nedám. Hlavně jsem se snažil, aby už neměli čas na odpověď, a to vyšlo. A to, že (rozehrávač soupeře Dennis) Schröder říká, že to bylo štěstí? Je to mladý kluk, tak mě asi neviděl v televizi posledních sedmnáct let v NBA," řekl s úsměvem hvězdný Pierce.

Sedmatřicetiletý hrdina zápasu nastřílel 13 bodů, o čtyři více dali Nene, Bradley Beal a Otto Porter. V dresu Atlanty měli po 18 bodech rozehrávači Jeff Teague a Schröder.

Memphis trápil Golden State tvrdou obranou, kterou výrazně snížil úspěšnost střelby soupeře a donutil ho i do necharakteristických ztrát. Warriors zahodili sedmnáct míčů, proměnili jen šest trojek a minuli i devět trestných hodů. V poslední čtvrtině sice stáhli devatenáctibodovou ztrátu až na rozdíl čtyř bodů, ale Memphis si koncovku pohlídal. (VIDEO)

"Učíme se. Je to součást procesu. Všechny silné týmy si prošly spoustou problémů v play-off. Abychom se zlepšili, tak musíme prohrát i takové utkání jako dnes," řekl trenér Golden State Steve Kerr.

"Musím hrát výrazně lépe, pokud chceme vyhrát, hlavně venku. Mám na sebe velké nároky a těch jsem zatím nedosáhl. Těším se na čtvrtý zápas a vím, že předvedeme lepší výkon," řekl Stephen Curry, nejužitečnější hráč základní části NBA. Sice nastřílel 23 bodů, ale z pole se trápil a trefil jen dvě z deseti trojek. Klay Thompson přidal 20 bodů. Grizzlies střelecky táhl s 22 body Zach Randolph, Marc Gasol přidal 21 bodů.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 3. zápas:

Washington - Atlanta 103:101 (stav série 2:1).

Západní konference - 3. zápas:

Memphis - Golden State 99:89 (stav série 2:1).

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články