Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zraněný Jícha věří, že na závěr sezony bude připraven

Plzeň - Kapitán házenkářské reprezentace Filip Jícha musel kvůli zranění vynechat dvojzápas kvalifikace mistrovství Evropy se Švýcarskem. Lídra českého týmu trápí natažený úpon tříselného kanálku, proto dnešní odvetu v Plzni sledoval jen z hlediště. Závěr sezony včetně Final Four Ligy mistrů s Kielem na konci května i červnové vyvrcholení kvalifikace by ale měl stihnout.

Filip Jícha
zdroj: chf.cz autor: Pavel Lebeda

"Je to takové zvláštní zranění, které jsem nikdy neměl. Natažený úpon tříselného kanálku a z toho se potom stal zánět stydké kosti, protože jsem s tím hrál poslední tři týdny. Po zápase se Szegedem, kdy jsme hráli o postup do Final Four Ligy mistrů, jsem dva dny nemohl vůbec chodit, muselo se to řešit," řekl novinářům Jícha. "Bohužel to vyšlo zrovna na období nároďáku. Hrál bych, kdybych mohl. Ta situace byla taková, že jsem opravdu nemohl. Prognózy jsou takové, že potřebuju zhruba kolem tří týdnů," doplnila opora německého Kielu.
 
Momentálně potřebuje hlavně klid. "Manuální terapii žádnou člověk nemůže dělat. Doktor na nároďáku mi říkal, že bych ani neměl sedět na tvrdém povrchu, na lavici, je to v hloupém místě. Pojedu v neděli do Kielu a ve středu nebo ve čtvrtek půjdu na kontrolní rezonanci. A pak bych chtěl pomalinku začít běhat," nastínil Jícha.
 
Jde už o několikátý zdravotní problém v této sezoně. Musel například na operaci s nohou a během lednového světového šampionátu v Kataru ho zase trápila střevní viróza. "Je to stoprocentně tím, že je to můj sedmý, smutný rok, každý sedmý mám nějaké zranění," podotkl s úsměvem. "Ale ne, zranění k tomu patří. Ve své podstatě mě to nestresuje, na druhou stranu se částečně těším, až skončí tahle sezona. Na příští budu snad víc připravený," dodal třiatřicetiletý házenkář.
 
Vše směřuje k tomu, aby byl fit na Final Four Ligy mistrů na konci května

"Ke konci jsem se s kotníkem konečně začal cítit velmi dobře, i jsem hrál pár zápasů, s nimiž jsem byl osobně spokojený po dlouhé době. Je pro mě moc důležité, abych byl na závěr sezony procentuálně v té nejoptimálnější formě, kterou můžu nabídnout momentálně," uvedl Jícha.

Na své spoluhráče z národního týmu se byl během soustředění v Plzni před zápasy se Švýcarskem podívat. Těší ho současná šestizápasová vítězná série. "Byl jsem tady za kluky se podívat každý den na trénink. Moc se mi líbilo, jak pracovali. Ve Švýcarsku to udělali podle toho, jak trénovali. Byli moc koncentrovaní," řekl Jícha.
 
O postupu na evropský šampionát se bude rozhodovat v červnových závěrečných zápasech kvalifikace s Francií a v Makedonii. "Asi to bude velké finále ve Skopje. To nebude pro nás žádná procházka růžovou zahradou. Teď tam vyhrála Francie o dvě branky, to je jiný level házené. Bude to velká škola, každopádně se na to budu těšit," dodal Jícha.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články