Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Prostějov vyhrál nad Děčínem. O druhém finalistovi rozhodne pátý zápas

Prostějov - Až rozhodující pátý duel rozhodne o tom, kdo ve finále NBL vyzve Nymburk. Děčín, který měl v semifinálové sérii mečbol, nezvládl duel na palubovce Prostějova, prohrál 58:3 a o postupujícím rozhodne až pátý duel na severu Čech.

Utkání Prostějov - Děčín
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Děčín první šanci na premiérový postup do finále nevyužil. Osudným se mu stal závěr úvodní čtvrtiny, ve kterém od svého vedení 9:8 přes čtyři minuty nedal koš a inkasoval patnáct bodů. K soupeři už se ve zbytku zápasu přiblížil maximálně na šest bodů a i druhý zápas v sérii na Hané přesvědčivě prohrál.

"Snažili jsme se hrát, ale nedařila se nám střelba a tím rostla naše frustrace a klesalo nasazení. Prostějov je velmi silný tým, takže se není za co stydět. Doma musíme zlepšit střelbu a snad to bude lepší," prohlásil hostující trenér Pavel Budínský.

"Celý zápas jsme byli lepší, tak doufám, že to přeneseme do pátého utkání. Nesmíme podlehnout nasazení soupeře, ani divákům, ani rozhodčím a zkusit poprvé v sérii zvítězit venku," přidal kouč Prostějova Zbyněk Choleva.

Nejlepším střelcem zápasu byl s 15 body domácí David Šteffel, jedenáct jich dal v prvním poločase. V týmu soupeře předvedl double double Jakub Houška za 12 bodů a 14 doskoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 4. semifinále basketbalové NBL Prostějov - Děčín

Prostějov - Děčín 73:58 (23:11, 35:24, 50:42)

Nejvíce bodů: Šteffel 15, Slezák 14, Marko a Tomanec po 13 - Stria 13, J. Houška 12, Vyoral 11. Fauly: 20:23. Trestné hody: 20/12 - 13/10. Trojky: 5:4. Doskoky: 38:38. Stav série: 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články