Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šlo to skoro samo, jásal pivot Petrovský po výhře proti Švýcarsku

Schaffhausen (Švýcarsko) - Český házenkář Leoš Petrovský předvedl v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy na půdě Švýcarska zřejmě svůj životní výkon. Plzeňský pivot dal poprvé v kariéře v jednom reprezentačním zápase šest branek, byl nejlepším střelcem týmu a výrazně pomohl k premiérové výhře ve skupině.

Utkání Švýcarsko - Česko
zdroj: chf.ct autor: Alex Wipf

"Jeden z mých nejvydařenějších zápasů za reprezentaci, tolik gólů jsem v jednom zápase za národní tým ještě nedal. Strašně jsem se na to těšil, na všechno, na kluky. Dobře jsme potrénovali na soustředění v Plzni a to se ukázalo," řekl Petrovský.

Dvaadvacetiletý dvoumetrový hráč měl v předchozích 15 reprezentačních duelech průměr necelé dvě branky na zápas, v duelu se Švýcary ale střelecky zářil. "Možná že jsem se dobře vyspal. Vyhovuje mi taky taková otevřená obrana. Ani mě to tolik nebolelo, bývá to horší," uvedl s úsměvem Petrovský.

"Možná se to zlomilo prvním gólem. Vždycky je pro psychiku dobré proměnit prvních pár střel. Po druhém gólu jsem si to užíval, šlo to skoro samo," pochvaloval si.

Češi zlomili zápas poté, co se Švýcarům na konci první půle zranila hlavní opora Andy Schmid. "Podařilo se nám doslova zničit Schmida, byl to jejich nejlepší střelec a rozdával to. Pak už to bylo jen na nás, jestli to dotáhneme," prohlásil Petrovský. "Ve druhé půli jsme dokázali zvednout náskok, který byl předtím jen o gól dva. Pak jsme se vzdalovali a to rozhodlo."

Český tým ve Švýcarsku dosáhl na první výhru v probíhající kvalifikaci a zvýšil šance na postup, protože se po polovině skupiny bodově dotáhl na druhý celek tabulky Makedonii.

"Nic nekončí, čeká nás v sobotu druhý zápas se Švýcarskem. Zvýšili jsme naději na postup, ale pořád je to ještě daleko, může se stát cokoliv," řekl Petrovský. "Potrénujeme, připravíme se takticky a musíme to zvládnout. Budeme pod tlakem, ale to jsme od začátku, jelikož chceme postoupit."

Petrovského výkon potěšil i trenéry. "Oba pivoti zahráli velmi dobře. Pro Honzu Užeka to bylo první utkání, byl do toho hozený. K Leošovi se nevyjadřuji, kdo to viděl, tak ví. Nechci ho moc chválit, Leoše nemůžeme chválit. Zpychnul by," smál se jeden z trenérů Jan Filip.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih kvalifikace ME házenkářů: Švýcarsko - Česko
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články