Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prostějov vykročil za sedmým titulem, bronz slaví Frýdek-Místek

Prostějov - Prostějovské volejbalistky udělaly první krok k zisku sedmého extraligového titulu za sebou. Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady v domácím prostředí porazily Olymp Praha 3:0 za 70 minut. Série na tři vítězství bude pokračovat v neděli opět v Prostějově. Bronzové medaile už dnes vybojovaly hráčky Frýdku-Místku.

Radost hráček Prostějova
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Hráčky Olympu jsou už počtvrté v řadě soupeřkami Hanaček ve finále a zatím se jim nepodařilo v bojích o zlato vyhrát ani jeden zápas. Také dnes prostějovský tým potvrdil roli jasného favorita. Jeho hlavní útočnou silou byla kubánská univerzálka Simonová, která si připsala 25 bodů. Dobře jí sekundovala Kossányiová s 11 body.

Volejbalistky Olympu předvedly nejlepší výkon ve druhém dějství, kdy se jim podařilo uhrát 20 bodů. Jejich oporami byly reprezentantky Hodanová s Mlejnkovou. "Odvedli jsme solidní výkon a s výjimkou ztráty koncentrace ve druhém setu jsme měli vývoj utkání pod kontrolou," řekl kouč obhájkyň titulu Čada.

Volejbalistky Olympu spoléhaly hlavně na bojovnost. "Máme mladý tým, který na kvalitu a sílu soupeřek nestačí. Pro nás bylo obtížné ubránit zejména smečařku Simonovou. Navzdory porážce mohu být spokojen s tím, že si naše hra udržela bojovný charakter," řekl trenér Olympu Stanislav Mitáč.

Olymp naposledy získal titul v roce 2008. Pak začala éra Prostějova, který vyhrál extraligu šestkrát. Dvakrát porazil ve finále KP Brno, jednou Olomouc a třikrát klub z pražských Vršovic. S výjimkou prvního duelu s Brnem, kdy Hanačky vyhrály na zápasy 3:1, skončila zbývající finále vždy 3:0.

Souboj regionálních rivalů v sérii o 3. místo rozhodl Frýdek-Místek už ve druhém zápase. Po domácí výhře 3:0 zvládl v Ostravě pětisetovou bitvu a odjel domů s bronzovými medailemi. Oba kluby se umístily v extralize nejvýše za poslední roky, tým Pavla Kožucha potvrdil třetí pozici po základní části. Ostravské družstvo Zdeňka Pommera poskočilo na konečné čtvrté místo na úkor Brna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbal Prostějov - Olymp

Finále play-off volejbalové extraligy žen - 1. zápas:

Agel Prostějov - Olymp Praha 3:0 (14, 20, 17)

Rozhodčí: Kovář, Krtička. Čas: 70 min. Sestavy a body: Prostějov: Weissová 1, Markevičová 8, Kargová 5, Simonová 25, Kossányiová 11, Borovinšeková 6, libero Kovářová - Soaresová. Trenér: Čada. Olymp: Kurková, Hodanová 9, Mudrová 6, Nová 1, Mlejnková 8, Trnková 5, libero Dostálová - Jančaříková 5, Kopecká 1. Trenér: Mitáč.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy