Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

České házenkářky prošly turnajem bez ztráty. Porazily i Turecko

Cheb - České házenkářky ovládly 42. ročník turnaje O štít města Chebu bez ztráty bodu. Svěřenkyně Jana Bašného porazily v závěrečném vystoupení na západě Čech Turecko hladce 36:25 a po triumfech nad Běloruskem a Rakouskem si připsaly třetí vítězství.

Utkání Česko -Turecko
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Češky proti papírově nejslabšímu týmu turnaje rozhodly o výhře až v druhé půli. Úvodní dějství bylo dlouho vyrovnané a Bašného celek se až těsně před pauzou dostal do tříbrankového vedení. Po změně stran už ale domácí hráčky dominovaly a Turecko nakonec zdolaly dvouciferným rozdílem.

Klání v Chebu bylo pro český tým poslední turnajovou přípravou před červnovým play-off o postup na mistrovství světa. V něm se reprezentantky ve dvou zápasech utkají s Nizozemskem.

Bašnému se ale výkon týmu příliš nelíbil. "Děvčatům trvalo dvacet minut, než se do zápasu dostala. Bylo to tím, že mohla soupeřky podcenit, a také proto, že tým Turecka vydržel 20 minutě dobře běhat a bránit. V přestávce jsme si k tomu něco pověděli a druhá půle již byla lepší i proto, že jsme změnili obranný systém a reagovali na to, které hráčky měl protivník na hřišti," uvedl trenér v tiskové zprávě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání házenkářek Česko - Turecko

Jana Knedlíková uznala, že turecká rychlost domácí výběr zpočátku zaskočila. "Tím, že příliš ani v předchozích zápasech nestřídaly, tak jim došly fyzické síly a zápas se pro nás začal vyvíjet lépe. Na konci už jsme měli jasnou převahu," řekla. "Druhá půle již byla zcela v naší režii, protože holky výrazně zlepšily obranu a měly i skvělé bloky. Byla radost za nimi chytat," prohlásila brankářka Dominika Müllnerová.

Klání v Chebu, které domácí házenkářky vyhrály poprvé od roku 2009, bylo pro tým poslední turnajovou přípravou před červnovým play-off o postup na mistrovství světa. V něm se reprezentantky ve dvou zápasech utkají s Nizozemskem.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:

Česko - Turecko 36:25 (17:14)

Sestava a branky ČR: Raníková, Müllnerová - Knedlíková 2, Keclíková 4/1, Salčáková 1, Růčková, Hrbková 5/1, Martinková 6, Luzumová 4/2, Štěrbová 1, Malá 4, Hradilová 1, Adámková 4, Marčíková 1, Matoušková 3. Nejvíce branek Turecka: Yakupogluová 6, Iskitová 6/2, Adiymanová 3. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Sedmimetrové hody: 4/4 - 3/3. Vyloučení: 0:1. Diváci: 1100.

Rakousko - Bělorusko 30:28 (18:15).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články