Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Výhra baseballistů Evropy v Japonsku vzbudila poprask, říká Sládek

Praha - Evropský baseball o sobě dal v březnu na turnaji v Japonsku výrazně vědět. Na půdě aktuálně nejlepšího světového týmu odehrál dva velmi dobré zápasy. První těsně prohrál, ve druhém zvítězil 6:2. Přitom se složení japonského týmu příliš nelišilo od sestavy, která v listopadu vyhrála sérii proti výběru americké Major League Baseball. A součástí výběru byl i Čech Jakub Sládek, který sice do zápasů nakonec nezasáhl, avšak i přesto český baseball dobře reprezentoval.

Sedláka ze všeho nejvíce zaujala atmosféra. Japonsko baseballem žije, jde o jeden z nejpopulárnějších sportů v zemi, což bylo znát na každém kroku. "Těžko se to popisuje slovy, atmosféra byla úžasná, všichni jsme si to tam hrozně užívali," potvrzuje Sládek. "Být součástí tohoto týmu a hrát tyto zápasy člověka učí každou minutou."

Kvalitních evropských volejbalových jmen bylo na turnaji opravdu hodně. "Hráči si tam udělali velké jméno, byl to po výhře poprask. A myslím, že zaslouženě," přiznal Sládek lehké překvapení místních po nečekané výhře Evropy ve druhém zápase.

V Česku však baseball stále ještě nemá příliš velkou podporu, i když se stav pomalu mění. "České podmínky se zlepšují, začíná se platit hráčům. Jsou tací, kteří se dostanou na plat, ze kterého se dá žít. Každopádně jsou mnohem větší peníze v zahraničí. Když teď draftují naše mladé kluky, už jde o velké peníze, které sahají i do milionů," řekl Sládek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články