Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Berlíňané si museli poradit se střety fanoušků. Pak Galatasaray porazili

Berlín - Basketbalový klub Alba Berlín porazil v utkání basketbalové Euroligy Galatasaray Istanbul 75:68. Zápas poznamenaly předzápasové střety fanoušků, kteří dokonce vhodili na palubovku sedačky z hlediště. Start utkání byl kvůli incidentům o hodinu posunut.

Euroligový zápas v Berlíně poznamenaly vážné výtržnosti diváků. Berlínská Alba hostila Galatasaray Istanbul, jenže deset minut před začátkem turečtí fanoušci zaútočili na hlavní tribunu, pak z dalšího sektoru Alby vzali vlajku a házeli sedačkami. Situaci museli uklidnit policisté v plné zbroji, místo v 21:00 se začalo hrát až o hodinu později.

Turecký klub je přitom v trestu, za nedostatečnou pořadatelskou službu musí Galatasaray hrát třikrát před prázdným hledištěm. V listopadu před zápasem s Crvenou Zvezdou Bělehrad byl totiž hostující fanoušek ubodán.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání Crvena Zvezda Bělehrad - FC Barcelona

Tomáš Satoranský výraznou měrou přispěl k vítězství Barcelony 77:73 v Bělehradu nad domácí Crvenou Zvezdou. Český reprezentant dal 11 bodů, s pěti asistencemi byl nejlépe přihrávajícím hráčem v týmu a ani v doskakování ho nikdo nepředčil: pod košem získal Satoranský deset míčů.

Mohl se pochlubit i stoprocentní střelbou trestných hodů, proměnil jich všech sedm. Ve střelbě byl úspěšnější než Satoranský pouze autor 12 bodů Juan Carlos Navarro. Barcelona je po páté výhře za sebou v tabulce osmifinálové skupiny E druhá za Realem Madrid, který prohrál na palubovce aténského Panathinaikosu 69:85.

Jan Veselý
zdroj: Getty Images autor: Aykut Akici

Veselý přispěl 14 body k osmé výhře Fenerbahce za sebou

Jan Veselý byl jedním ze strůjců vysokého vítězství Fenerbahce Istanbul nad Armani Milán 98:77. Veselý byl se 14 body za 22 minut hry druhým nejlepším střelcem tureckého týmu, k tomu přidal devět doskoků a o jediný zaostal za svým maximem v sezoně.

Lídrem Fenerbahce byl s 25 body srbský rozehrávač Bogdan Bogdanovič. Istanbulský celek vyhrál v osmifinálové fázi poosmé za sebou a již s jistotou účasti v play-off má stále ve skupině F stejnou bilanci jako vedoucí CSKA Moskva.

Výsledky 11. kola osmifinále Euroligy basketbalistů:

Skupina E: Crvena Zvezda Bělehrad - FC Barcelona 73:77 (za hosty Satoranský 11 bodů, 10 doskoků, 5 asistencí), Maccabi Tel Aviv - Žalgiris Kaunas 79:72, Alba Berlín - Galatasaray Istanbul 75:68, Panathinaikos Atény - Real Madrid 85:69.

Skupina F: Anadolu Efes Istanbul - Nižnij Novgorod 79:75, Unicaja Málaga - CSKA Moskva 77:95, Fenerbahce Istanbul - Milán 98:77 (za domácí Veselý 14 bodů, 9 doskoků, 1 asistence), Laboral Vitória - Olympiakos Pireus 74:73.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články