Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Nymburské basketbalistky prohrály na Final Four souboj o bronz

Nymburk - Na závěrečném domácím turnaji Final Four, vůbec prvním v klubové historii, basketbalistky Nymburka nejprve v semifinále podlehly favorizovanému rumunskému Aradu 63:77 a v boji o třetí místo prohrály s Piešťanskými Čajkami 64:71. Slovenský celek dovedla k bronzu reprezentační rozehrávačka Kateřina Bartoňová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání basketbalistek: Nymburk - Piešťanské Čajky

Těsně vyhrála i souboj se svou bývalou spoluhráčkou z národního týmu Veronikou Bortelovou, když nasbírala 13 bodů, šest doskoků a čtyři asistence. Mimo jiné se blýskla i čtyřmi trojkami. Nymburk však nezvládl zápas hlavně na doskoku, který prohrál 33:47.

"To bylo rozhodující. Bylo vidět, že nám chybí Monroeová. Tu jsme nahrazovali jinými hráčkami, které nejsou zvyklé hrát tolik minut, a soupeř nás přeskákal. Je to škoda, protože střelba byla slušná a i výkon byl dobrý. Musel se líbit i divákům," řekl trenér Nymburku Daniel Kurucz.

Místo Bartoňové se však do nejlepší pětky turnaje dostala zkušenější Bortelová, která byla v obou utkáních hlavní tahounkou Nymburku. Nejužitečnější hráčkou turnaje byla zvolena Kanaďanka Katherine Plouffeová, která dovedla Arad k celkovému triumfu. V rumunském finále Arad porazil Albu Iulii 75:68 a titul získal bez jediné porážky v sezoně. Další tři české celky Trutnov, Valosun Brno a Ostrava skončily už v základních skupinách.

Výsledky Středoevropské ligy basketbalistek :

Finále:

Arad - Alba Iulia (oba Rum.) 75:68 (22:16, 47:32, 58:47)

O 3. místo:

Piešťanské Čajky - Nymburk 71:64 (20:21, 33:34, 53:51)

Nejvíce bodů: Krč-Turbová 19, Tathamová 17, Bartoňová 13 (6 doskoků a 4 asistence), Stehlíková 2 - Mišurová 22, Bortelová 11, Taylorová 9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy