Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Panathinaikos znovu narazil, s Barcelonou prohrál poosmé za sebou

Praha – Basketbalisté Panathinaikosu opět dokázali, že se jim proti Barceloně dlouhodobě nedaří. Proti španělskému celku neuspěli poosmé v řadě, tentokrát 77:81. Stejným rozdílem skončil i lednový duel v Katalánsku. K vítězství hostů pomohl i český basketbalista Tomáš Satoranský, jenž si připsal sedm bodů a šest asistencí.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranského Barcelona si poradila s Panathinaikosem

Panathinaikos naposledy porazil Barcelonu v dubnu 2013, rovněž na domácí palubovce. Svěřenci Duška Ivanoviče však věřili, že se jim černou sérii před vlastními fanoušky podaří prolomit.

Úvod utkání Athéňanům vyšel na výbornou. Španělský celek se trápil v koncovce, ale domácí první čtvrtinu nakonec vyhráli pouze o pět bodů. Pak se však Panathinaikosu přestalo dařit, naopak Barcelona se rozjela a získala rozhodující náskok v utkání. Druhou část ovládla o patnáct bodů a do konce zápasu si vedení již hlídala.

Hosté se díky výhře posunuli v osmifinálové skupině E na druhé místo za Real Madrid, který rozdrtil Galatarasay na jeho hřišti 107:71, Panathinaikos zůstává čtvrtý. Ve skupině F o sobě dal vědět Jan Veselý. Hráč Fenerbahce Istanbul pomohl svému celku 13 body k výhře nad Novgorodem 92:73.

Výsledky 9. kola osmifinále Euroligy basketbalistů:

Skupina E: Panathinaikos Atény - FC Barcelona 77:81 (za hosty Satoranský 7 bodů, 6 asistencí, 2 doskoky), Crvena Zvezda Bělehrad - Maccabi Tel Aviv 89:76, Alba Berlín - Žalgiris Kaunas 80:72, Galatasaray Istanbul - Real Madrid 71:107.

Skupina F: Laboral Vitória - CSKA Moskva 74:81, Fenerbahce Istanbul - Nižnij Novgorod 92:79 (za domácí Veselý 13 bodů, 3 doskoky, 1 asistence), Milán - Olympiakos Pireus 74:83, Unicaja Málaga - Anadolu Efes Istanbul 93:90.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy