Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Florbalistky budou hrát na MS se Švédskem, Lotyšskem a Německem

Helsinky - České florbalistky budou hrát na prosincovém mistrovství světa v Tampere v základní skupině B s obhájkyněmi titulu Švédkami, Lotyšskem a Německem. Rozhodl o tom los v Helsinkách. Jubilejní desátý světový šampionát se uskuteční od 4. do 12. prosince.

Stejně jako v roce 2013 na domácím mistrovství světa v Brně a Ostravě první dva celky ze skupin A, kterou tvoří Švýcarsko, Finsko, Norsko a Polsko, a B postoupí přímo do čtvrtfinále. Třetí a čtvrtý bude hrát v předkole play-off s nejlepšími týmy z výkonnostně horších skupin C a D.

Los prvním vyhraným zápasem

Trenér Miroslav Janovský vítá, že favorizované Švédky má český tým ve skupině a může se jim tak vyhnout v případném semifinále. "Když nyní máme Švédsko ve skupině, vyhneme se jim dál za předpokladu, že postoupíme ze skupiny. Chceme určitě postoupit z druhého místa, to je naše přání. Navíc je to umístění, které bychom chtěli uhájit a obhájit. Je to celé hratelné," řekl Janovský oficiálním stránkám České florbalové unie. "Ten los bych nazval prvním zápasem, který jsme vyhráli."

Proti Lotyšsku a Německu budou semifinalistky posledního šampionátu jasnými favoritkami. "Myslím si, že to není špatný los. Z dalších soupeřů je určitě nepříjemné Lotyšsko. Navíc je nepříjemné, že ho nemáme šanci vidět a změřit síly v běžném reprezentačním cyklu. Těžko odhadovat, jak na tom budou, ale určitě najdeme videa a připravíme se na ně," podotkl Janovský, který po domácím mistrovství světa nahradil u reprezentace Karolínu Šatalíkovou a Markétu Šteglovou.

"Naším cílem je stále finále. To už jsem říkal dopředu při nástupu na pozici trenéra. Dát si za cíl jenom semifinále by nebylo odpovídající. Chceme prostě finále a jinak to bude neúspěch," prohlásil Janovský. Dosud Češky na MS získaly jedinou medaili, v roce 2001 ve švýcarském St. Gallenu dosáhly na bronz.

Složení základních skupin MS florbalistek:

Skupina A: Norsko, Polsko, Finsko, Švýcarsko.

Skupina B: Německo, Lotyšsko, Švédsko, ČR.

Skupina C: Singapur, Japonsko, Dánsko, Austrálie.

Skupina D: Nizozemsko, USA, Rusko, Slovensko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články