Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Nymburk si zkomplikoval cestu do play-off, překvapivě nestačil na Bizony

Nymburk – Místo potvrzení vítězné formy a udělání dalšího kroku k postupu do play-off, si basketbalisté Nymburku svoji šanci na vyřazovací část VTB ligy značně snížili. Doma nestačili na finský celek Bisons Loimaa 70:74 a nevyužili šanci posunout se na 10. místo tabulky. Naopak jejich soupeř si připsal čtvrtou výhru v soutěži v řadě.

Darius Washington z Nymburku
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Nymburk, který se musel obejít bez svého nejlepšího střelce Chestera Simmonse, přitom začal velmi dobře. V útoku byl aktivní, hráči si půjčovali míč a v úvodu druhé čtvrtiny z toho byl náskok devíti bodů.

Jenže pak se začaly kupit chyby, hosté se dostávali k rychlým protiútokům a Nymburk znervózněl. Dobře bránící Bizoni toho využili a 11 minut před koncem vedli o osm bodů. Pak však Nymburk zavelel a šňůrou 9:0 získal vedení zpět na svou stranu.

Bizoni se však nevzdali a drželi s domácími krok až do koncovky. Ještě tři minuty před koncem byl stav vyrovnaný 64:64, ale pak nezvládl Nymburk dva útoky a zaspal v obraně, kde dovolil soupeři volnou trojku a odskočení na pět bodů. To už si finský celek pohlídal a nedal domácím šanci na zvrat.

"Je to špatné. Přitom jsme začali dobře, ale pak jsme ztratili koncentraci, nezvládali jsme detaily a chyběla organizace hry. Soupeř nás potrestal, hrál dobře, lépe než my," uvedl trenér Nymburku Kestutis Kemzura.

Nymburk - Bisons Loimaa 70:74 (24:18, 40:42, 52:55)

Nejvíce bodů: Washington 23, Burns 14, Welsch 8 - Nelson 14, Hummer 12, Ahonen a Johnson po 11. Fauly: 20:15. Trestné hody: 16/11 - 13/9. Trojky: 3:7. Doskoky: 35:39.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články