Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Basketbalisté Prostějova v duelu obran porazili Opavu

Prostějov - Basketbalisté Prostějova podruhé v pěti dnech porazili Opavu. Třetí tým tabulky navázal na čtvrteční výhru ve čtvrtfinále Českého poháru ligovou výhrou 62:48 a připsal si osmé vítězství z posledních devíti zápasů v NBL. V tabulce pátá Opava naopak prohrála třetí z uplynulých čtyř ligových duelů.

Ilustrační foto

Domácí Orli rozhodli zápas ve třetí čtvrtině, kterou vyhráli o deset bodů (18:8). Jejich lídrem byl Radek Nečas, autor 16 bodů a 16 doskoků, polovinu odražených míčů přitom získal pod košem soupeře. Útočných doskoků zaznamenali prostějovští basketbalisté celkem 22 proti 11 soupeřovým.

"Jsme rádi, že jsme Opavu uhlídali na tak nízkém skóre," pochvaloval si Nečas kvalitní obranu. Soupeř s pouhými 48 nastřílenými body vyrovnal negativní rekord sezony, který patřil USK Praha od prosincového duelu s mistrovským Nymburkem (48:68). "Měli jsme problémy v zóně a s útočným doskokem soupeře. To nás zničilo," konstatoval opavský rozehrávač Jakub Šiřina.

Prostějov - Opava 62:48 (11:12, 29:27, 47:35)

Nejvíce bodů: Nečas a Talley po 16, Tomanec 11 - Gniadek 11, Klečka 10, Šiřina 7. Fauly: 12:23. Trestné hody: 18/12 - 8/6. Trojky: 6:2. Doskoky: 50:35.

Basketbalisté Brna jsou po Děčínu, Prostějovu a Pardubicích posledním účastníkem závěrečného turnaje Hyundai Final Four Českého poháru. Basketbalová federace jim udělila divokou kartu jako hostiteli.

Turnaj se odehraje 20. a 21. února v brněnské hale Rosnička. Los v poločase ligové dohrávky v Prostějově rozhodl o tom, že se v semifinále utkají Děčín s Pardubicemi a Prostějov s Brnem.

ČBF musela k udělení divoké karty sáhnout z toho důvodu, že těsně před sezonou z poháru odstoupil kvůli nabitému programu obhájce titulu Nymburk a nebyl už čas na změnu herního schématu. Nymburk měl být původně nasazen až do Final Four, kde měl doplnit tři vítěze čtvrtfinále. Nakonec se ČBF rozhodla dát šanci týmu z pořadatelského města, ačkoli je Brno v ligové tabulce se čtyřmi výhrami z 29 utkání na posledním místě.

"Je to pro klub i pro nás hráče velká příležitost utkat se s nejlepšími týmy ligy," řekl brněnský hráč Jaroslav Prášil. "Při neúčasti Nymburku je pro ostatní týmy po dlouhé době velká příležitost tuto trofej získat. Myslím, že si to všichni včetně nás uvědomují. Popereme se o to," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články