Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Budějovičtí volejbalisté neuhráli v Polsku na závěr skupiny ani set

Belchatów Volejbalisté Českých Budějovic uzavřeli své vystoupení v Lize mistrů porážkou 0:3 v Belchatówě a ve skupině F obsadili poslední čtvrté místo s jediným vítězstvím. Polský celek naopak v šesti zápasech neztratil ani bod a prohrál pouhé dva sety.

Volejbalisté Českých Budějovic s trenéry
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Jihočeši měli už před utkáním jistotu, že v Evropě nebudou pokračovat ani v Poháru CEV, kam z Ligy mistrů prošly tři nejlepší celky ze třetích míst. V Polsku chtěli navázat na premiérové vítězství nad Innsbruckem z předchozího kola, jenže v sestavě bez nachlazeného nahrávače Habra a libera Hupky o něm mohli reálně uvažovat jen v úvodu.

"Hupka a Fila měli horečky přes osmatřicet stupňů, nemocný je i Habr, Michálek bere antibiotika, přesto nastoupil na liberu. V kombinované sestavě jsme na domácí tým nestačili," uznal vedoucí mužstva Zdeněk Scheichl. "Okamžitě po příjezdu do Českých Budějovic půjdou hráči na vyšetření do nemocnice," dodal.

Od poloviny prvního setu se favorit rozjel a sadu nakonec vyhrál jednoznačně 25:17. Průběh druhého dějství byl zase jasný od prvních míčů, jelikož Belchatów záhy vedl 7:1, po šňůře pohledných kombinací pak dokonce 17:4 a hosté měli co dělat, aby uhráli alespoň dvouciferný počet bodů.

Bouřlivou atmosféru v hale Jihostroj částečně utišil jen na počátku třetí sady, kdy se po Zapletalových nahrávkách několikrát prosadil univerzál Kriško, ale tříbodové vedení hostům dlouho nevydrželo. Přesto se udrželi v kontaktu a v koncovce sahali po úspěchu, jenže promarnili dva setboly a Muzajův dělový servis zápas ukončil.

Volejbalová Liga mistrů - 6. kolo:

Skupina F:

Belchatów - České Budějovice 3:0 (17, 13, 24)

Rozhodčí: Knižnikov (Rus.), Saltalippi (It.). Čas: 72 min. Diváci: 2540. Sestava Č. Budějovic: Zapletal, Kriško, Sobotka, Mach, Kuliha, Šulista, libero Michálek. Trenér: Svoboda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy