Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Prostějov porazil Pardubice a vystřídal je v tabulce

Prostějov Basketbalisté Prostějova udolali v lize Pardubice 86:81 a vystřídali soupeře na třetím místě tabulky. Oba týmy mají shodnou bilanci 11 výher a čtyři porážky, Hanáci jsou před východočeským celkem díky lepšímu skóre.

Pardubice - Prostějov
zdroj: ČT Sport

Prostějovu se povedlo oplatit Pardubicím říjnovou prohru z prvního vzájemného duelu v sezoně. Oba soupeři se dlouho střídali ve vedení, svěřenci Dušana Bohunického neuspěli v koncovce stejně jako v pátek proti mistrovskému Nymburku.

Domácí šli do poslední minuty s vedením 82:81, když 35 sekund před koncem zaskočil hosty těžkou střelou za tři body Mrviš. Marko pak proměnil jeden ze dvou trestných hodů a ještě zvýšil. Na druhé straně po taktickém faulu domácích mohl ještě zdramatizovat závěr Půlpán, ale neproměnil ani jednu šestku.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějov udolal v NBL Pradubice

"Mrviš dal trojku, kterou nikdo nečekal. Mysleli jsme, že budou pokračovat v kombinaci, ale on to zvedl a trefil. Byl to asi klíčový moment, společně s našimi ztrátami," řekl pardubický kouč Bohunický, kterému chyběli nemocný Pospíšil a zranění Kohout, Kotas a Šoukal.

Prostějov zase postrádal Slezáka s Peterkou. "Jsme šťastní, že se nám povedlo vyhrát, i když nehrál Slezák, což je náš ústřední střelec. Byli jsme většinu času lepší, takže si myslím, že jsme si zasloužili vyhrát," uvedl trenér vítězů Zbyněk Choleva.

Basketbalová liga mužů - 15. kolo:

Prostějov - Pardubice 86:81 (32:23, 45:43, 65:58)

Nejvíce bodů: Marko 20, Talley a Tomanec po 15, Mrviš 13, Šteffel 11 - Bohačík 21, Sanders 14, Pandula a Škranc po 11. Fauly: 20:21. Trestné hody: 17/10 - 21/13. Trojky: 8:8. Doskoky: 40:39.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy