Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Další kontroverzní verdikt IHF. České házenkáře nově na MS čeká Island

Praha –  Žádná "jistota" dvou bodů za pravděpodobnou výhru nad outsiderem ze Spojených arabských emirátů. Čeští házenkáři se na lednovém mistrovství světa nově utkají ve skupině s Islandem, který nahradil právě tým z Arabského poloostrovaMezinárodní házenkářská federace (IHF) na svém zasedání v Herzogenaurachu neakceptovala snahu SAE a Bahrajnu vzít zpět jejich odstoupení a nahradila je právě Islandem a Saúdskou Arábií.

Spojené arabské emiráty a Bahrajn se před dvěma týdny vzdaly účasti na šampionátu kvůli údajné katarské podpoře islamistických skupin v regionu. Začátkem tohoto týdne sice obě země projevily přání na MS startovat, federace je už ale zpět nepřijala.

"Rada IHF usoudila, že dva dopisy o odhlášení byly konečné, a proto už nebrala v úvahu další korespondenci od těchto dvou národních federací," uvedli po jednání šéfové světové házené. Obě země navíc za odstoupení z MS dostaly pokutu 100.000 franků (2,3 milionu korun).

Chybějící týmy se IHF rozhodla nahradit nejlepšími celky, jež se nedostaly na závěrečný turnaj z kvalifikace evropské a asijské zóny. Do "české" skupiny C tak přibyl k Alžírsku, Egyptu, Francii a Švédsku silný Island.

"Naše skupina se tím dostává do absolutně jiné dimenze. Stává se velmi náročnou, Island bude těžkým soupeřem úplně pro všechny," řekl serveru iDNES.cz manažer české reprezentace Karel Nocar.

Saúdská Arábie nahradí Bahrajn ve skupině D.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi chtějí po federaci házenkářů vysvětlení o zařazení Islandu
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články