Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neporažené házenkářky Michalovců zdolaly v boji o první místo i Slavii

Praha – Ani Slavia, která v sobotu překvapivě zdolala české mistryně z Mostu, nedokázala zastavit rozjeté házenkářky slovenských Michalovců. Pražanky na palubovce vedoucího týmu interligy, který ještě neokusil hořkost porážky, prohrály rozdílem třídy 23:34 a v tabulce zůstaly druhé.

Domácí Iuventa ovládla závěr první půle a šestibrankový náskok se ukázal jako rozhodující. Po změně stran se sice v hostujícím týmu rozstřílela Rajnohová, avšak palebné síle slovenského celku v čele s autorkou deseti gólů Trehubovou nedokázaly slávistky konkurovat.

"Myslím si, že dnes to byl více boj než házená. Udělali jsme opravdu hodně chyb a nepředvedli jsme moc velkou kvalitu," uznal na svazovém webu trenér Slavie Tomáš Hlavatý. "Mnoho našich hráček je zraněných, a tak jsme dali více prostoru mladým házenkářkám. Byly po házené hladové a předvedly velmi dobrý výkon," řekl domácí kouč Borys Petrovskyj.

V další předehrávce osmého kola zvítězila Poruba nad Zlínem 22:16. Ostravanky o víkendu čekají dva zápasy Vyzývacího poháru proti portugalskému celku Juve Lis.

Interliga házenkářek - 8. kolo:

Michalovce - Slavia Praha 34:23 (17:11)

Nejvíce branek: Trehubová 10/4, Bačíková, Krasková, Wöllingerová a Szöllösiová po 5 - Rajnohová 7/2, Stellnerová 4, Keclíková 4/1.

Poruba - Zlín 22:16 (15:7)

Nejvíce branek: Marčíková 9, Rechtorisová 4, Šviráková 3 - Drotárová, Kříčková, Hradilová, Kolářová, Z. Marčíková a Brandová po 2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články