Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Florbalistky jdou do domácího turnaje s novým trenérem Janovským

Praha - Domácí turnaj Euro Floorball Tour bude znamenat premiéru na reprezentační lavičce pro nového trenéra Miroslava Janovského. Jeho tým, který si prošel podstatnými změnami, se postupně střetne se Švýcarskem, Švédskem a Finskem. Přímý přenos utkání se Švýcarkami sledujte v pátek 31. 10. od 19:00 exkluzivně na webu ČT sport, v sobotu 1. 11. od 16:45 můžete na ČT sport a našem webu sledovat zápas se Švédkami a v neděli 2. 11. od 13:00 exkluzivně na webu závěrečné utkání s Finskem.

České florbalistky
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Na první akci bylo jen torzo realizačního týmu - můj asistent Dušan Dudešek a fyzioterapeutky. Hrozně se na to těším. Nejsem typ trenéra, který by si liboval v trénincích. Radši bych, aby se pořád hrály zápasy a v nich abych dostal stejně jako hráčky před bouřlivou atmosférou ze sebe to nejlepší," řekl Janovský.

Národní tým se pod jeho taktovkou obměňuje. V Praze bude debutovat pětice Hana Ranochová, Lucie Theimerová, Romana Kiecková, Kamila Paloncyová a Martina Řepková. V nominaci je celkem 22 hráček. "Vítáme, že můžeme doma využít širší kádr, na zahraničních turnajích by to z ekonomického hlediska nebylo možné," podotkl Janovský.

Turnaj také ukáže, zda všechny nominované na účast v reprezentaci mají. "Pro nás bude důležité, abychom si ověřili, jak budou které hračky schopné přenést naše pokyny a videorozbory do hry," uvedl kouč. Počítat nemůže například s Hankou Lackovou, Gabrielou Tožičkovou, Zuzanou Halfarovou a Denisou Billou. Ty buď mají aktuálně zdravotní potíže, nebo se po nich vrací do formy."

Nominace českých florbalistek na Euro Floorball Tour v Praze (31. října - 2. listopadu):

Brankářky: Lenka Kubíčková, Hana Ranochová (obě 1. SC Vítkovice),

obránkyně: Kristýna Bachmaierová, Lucie Theimerová (obě JM Chodov), Denisa Ratajová, Kamila Paloncyová (obě 1. SC Vítkovice), Martina Čapková (Herbadent SJM Praha 11), Hana Koníčková (FBC Liberec), Veronika Rybičková (Elite Praha),

útočníci: Tereza Urbánková, Eliška Křížová, Martina Řepková, Jana Vojáčková (všechny JM Chodov), Adéla Bočanová, Iveta Hyršlová, Hana Poláková (všechny FbŠ Bohemians), Zuzana Hubáčková, Eliška Krupnová (obě Herbadent SJM Praha 11), Veronika Enenkelová, Hana Sládečková (obě 1. SC Vítkovice), Klára Leierová (FBC Liberec), Romana Kiecková (FBC Liberec).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články