Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Reprezentace porazila Italy a je ve finále. Čeká Argentina

Kuvajt - Čeští futsalisté porazili v semifinále turnaje v Kuvajtu obhájce titulu Italy 3:2 na penalty a postoupili do finále. O zisk Continental Cupu se svěřenci trenéra Tomáše Neumanna střetnou s Argentinou, která zdolala Brazílii 4:1.

Čeští futsalisté
zdroj: ČT sport

Český tým poslal ve 24. minutě do vedení Michal Seidler, který pak proměnil i rozhodující penaltu ve čtvrté sérii rozstřelu. Předtím zlikvidoval pokus italského hráče gólman Liber Gerčák, jenž předtím výrazně podržel mužstvo v prodloužení. "V důležitých okamžicích dokázal včasným vyběhnutím zabránit gólovým situacím. Samozřejmě, penalty jsou trochu loterie. Italové museli, my jsme mohli. Hlava asi taky trochu rozhodla, navíc Italové věděli, že už s námi jednou na penalty prohráli a nyní se to opakovalo," uvedl trenér Neumann.

Pochvaloval si, že jeho tým dokonale naplnil taktické plány. "Drželi jsme Italy na polovině hřiště. Mimo pár okamžiků jsme je ani nepouštěli do šance. Naopak my jsme nějaké příležitosti měli a mohli jsme zápas rozhodnout ještě dřív.

Několikrát jsme šli sami na bránu," řekl Neumann. "Před kluky musím smeknout klobouk. Hrají fantastický turnaj a ještě si to všichni užijeme v úterním finále," dodal trenér českých futsalistů, kteří ve skupině zdolali Japonsko a Guatemalu a podlehli Brazílii.

Česko - Itálie 1:1 (1:1, 0:0), na penalty 3:2

Branky: 24. Seidler - 33. Murilo Ferreira. Rozhodující penaltu proměnil Seidler.

Sestava Česka: Gerčák (Žďánský) - Rodek, Lištván, Holý, Janovský, Belej, Seidler, Sláma, Rešetár, Kovács, Slováček, Záruba. Trenér: Neumann.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články