Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk poprvé v letošním ročníku VTB ligy vyhrál. Porazil Astanu

Nymburk - Basketbalisté Nymburku se dočkali první výhry v této sezoně VTB ligy. Po úvodních třech porážkách dnes doma zdolali Astanu 86:67, když zlepšili hru v obraně a v útoku předvedli vydařený kolektivní výkon. Nejlepším střelcem Nymburku byl s 18 body Darius Washington.

Nymburku nevyšel vstup do sezony zejména v obranné hře, když dostal 82, 95 a 95 bodů. Tentokrát však čeští mistři na své obranné polovině zabrali, pokryli svého bývalého hráče Rašída Mahalbašiče a už v první čtvrtině získali náskok devíti bodů. V úvodu táhl tým zejména rozehrávač Washington. 

Náskok pak držel Nymburk ve druhé čtvrtině především zásluhou Pavla Houšky a Jiřího Welsche, celkově však podával dobrý týmový výkon. Hned sedm hráčů nastřílelo dvouciferný počet bodů a Nymburk nasbíral 25 asistencí při 33 koších ze hry. Jen osm košů padlo po individuální akci. 

Když pak Nymburk vstoupil do druhé půle šňůrou 8:0 a odskočil už na dvacetibodový rozdíl, nebylo o vítězi pochyb. V závěru tak mohli dostat šanci všichni hráči včetně čerstvé posily Jakuba Kudláčka. Pro Nymburk byla výhra vzpruhou před středečním startem Evropského poháru na hřišti Nancy. Další zápas VTB ligy ho čeká za týden doma v Nymburce proti Avtodoru Saratov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Nymburk - Astana

Basketball Nymburk - Astana 86:67 (26:17, 47:36, 64:45)

Nejvíce bodů: Washington 18, Houška 13, Welsch, Simmons, Rančík po 11, Benda a Raivio po 10 - Andrič 20, Johnson 17, Mahalbašič 13. Fauly: 24:20. Trestné hody: 13/12 - 19/14. Doskoky: 26:34. Trojky: 8:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články