Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Startuje baseballové ME. Poprvé v Česku i Německu zároveň

Ostrava - Česká republika hostí společně s Německem letošní mistrovství Evropy v baseballu. Je to vůbec poprvé v historii, kdy se turnaj uskuteční ve dvou zemích. Český tým se už dnes v podvečer utká s reprezentací Ruska. "Známe ji, nemá nás čím překvapit," řekl hráč Jan Hejma. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a našem webu.

Čeští baseballisté
zdroj: ČT24

Letošní evropský šampionát se odehraje v pěti městech. Vedle Ostravy, Brna, Třebíče a Blanska se jedna z jeho částí odehraje v německém Regensburgu. "Hraje se hlavně o tři postupová místa do finálové skupiny. Pevně věříme, že jedním z nich bude i Česká republika," uvedl předseda České baseballové asociace Petr Ditrich. "Pořadatelství jsme naplánovali standardním způsobem. Zaměřili jsme se na výjimečné body, jako je právě více měst, spolupracujeme s kvalitními týmy, na jejichž stadionech se bude hrát. Jsme připraveni," dodal.

Český národní tým se utká s Ruskem a domácí věří v úspěch. "Známe je, potkáváme se s nimi i v mládežnických kategoriích. Ale člověk nikdy neví," uvedl baseballista Hejma. "Nemůžu říct, že bychom se jak my, tak Rusové nějak profilovali, ale mají pár hráčů, kteří působili např. v americké Major League," doplnil. Vrásky na čele přidělal českému mančaftu Jakub Sládek, který laboroval se zdravotními problémy. "Ale doktoři se o něj postarali skvěle. Na zápas se cítí stoprocentně připraven," ujistil Hejma.

Je nám líto, video expirovalo.
Baseballisté před domácím ME: Pevně věříme postupu ze skupiny

Češi se před pár dny účastnili Italského baseballového týdne, kde ladili formu. Právě Itálie je druhým nejlepším týmem v historii ME. "Hráli jsme s ní a Španělskem. Měli jsme možnost vidět spoustu dobrých nadhazovačů, což nám pomůže adaptovat se na turnaji," vysvětlil Hejma.

Podle Ditricha je jasným cílem medaile. "Byla by to vlastně první z takového šampionátu. Budeme se snažit o to víc, že je to před domácím publikem," zdůraznil Hejma. Vstupné na akci je příznivé, nejdražší lístky stojí 200 korun a stále jsou k dispozici.

Přestože je baseball v tuzemsku stále okrajovým sportem, Ditrich je rád, že nabírají na popularitě. "Naše zápasy bude vysílat České televize, ty zahraničí pak berou závěrečnou část. Právě televize může baseballu výrazně pomoct," uvedl. Zároveň ho těší, že v poslední době narůstá členská základna, a to zejména v nejmladších věkových kategoriích u dětí od šesti let.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články