Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalistky zahájí turnaj v Karlových Varech proti Jižní Koreji

Praha – Příprava na blížící se mistrovství světa basketbalistek vrcholí a české hráčky čeká závěrečná příprava na domácím turnaji v Karlových Varech. První soupeřem svěřenkyň trenéra Lubora Blažka budou reprezentantky Jižní Koreje. Do utkání již zasáhne pouze patnáct hráček. Ze širší nominace vypadly Beáta Adamcová a Monika Satoranská. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 19:20.

Kateřina Elhotová
zdroj: AP

Blažek původně plánoval zúžení kádru až po turnaji, ale nakonec se rozhodl, že první řez do původní sedmnáctičlenné nominace udělá už nyní. "Trénovat v 17 hráčkách ve chvíli, kdy jsem přesvědčený, že jde nominace spravedlivě rozhodnout, je zbytečné. Původní záměr byl nominaci zužovat až po Karlových Varech, ale myslím si, že jsem určitou jistotu nabyl už dříve," vysvětlil Blažek.

V Karlových Varech budou hráčky bojovat o konečnou nominaci, do které se vejde 12 jmen. Po Koreji je prověří také Srbsko a Kanada, hraje se od úterý do čtvrtka.

"Na šampionátu bude mix stylů. A i tento turnaj se nám podařilo udělat tak, aby se nám to povedlo mixovat jako na MS. Nebude to jednoduchý turnaj. Kanadu, i když dobře známe, jsme už léta neporazili. Korea je druhý nejlepší tým Asie a co se týče Srbska, to je tým, se kterým nemáme dobrou zkušenost z mistrovství Evropy," dodal Blažek.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky zahájí turnaj v Karlových Varech proti Jižní Koreji
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články