Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Draky i Kotlářku dělí jedno vítězství od finále baseballové extraligy

Brno/Praha – V baseballové v extralize se schyluje k repríze loňského finále. Obhájci titulu Draci Brno a Kotlářka Praha totiž vyhráli v sérii na tři vítězství úvodní dvě semifinále. Osmnáctinásobní mistři z Brna zdolali v domácím prostředí Arrows Ostrava 10:6 a 9:1, Kotlářka v pražském derby na hřišti Eagles vyhrála 4:2 a 8:7.

Odpal Draků Brno
zdroj: ČTK autor: Salajka Martin

Favorizovaní Draci v prvním duelu rozhodli o svém vítězství až v závěrečných dvou směnách, v nichž šesti body otočili výsledek. V odvetě naopak stačil Brňanům k jednoznačnému úspěchu pátý inning, ve kterém uhráli sedm bodů. "Ve druhém zápase jsme odvedli kvalitní výkon v obraně, kdy jsme nepustili protivníka do hry," poznamenal jejich kouč Arnošt Nesňal.

Kotlářka přehrála v obou utkáních Eagles na pálce a na nadhozu zazářil Marek Červenka, který odházel bez střídání celý první zápas a povolil soupeřům uhrát pouhé dva body. Mnohem větší drama nabídla nedělní odveta. O výsledku rozhodla až poslední směna, kterou vyhrála Kotlářka 5:3.

Třetí a případně čtvrtá utkání jsou na programu příští sobotu v Ostravě a na hřišti Kotlářky v Praze. Pátá utkání by se hrála v neděli.

Semifinále play-off baseballové extraligy:

Draci Brno - Arrows Ostrava 9:1 (stav série 2:0), Eagles Praha - Kotlářka Praha 7:8 (stav série 0:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články