Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Volejbalisté selhali, s Nizozemskem ztratili vedení 2:0 na sety

Chomutov - Čeští volejbalisté měli ve Světové lize nakročeno ke čtvrtému vítězství v řadě, ale s favoritem skupiny E Nizozemskem nakonec prohráli 2:3. Svěřenci kouče Zdeňka Šmejkala měli v hokejové hale v Chomutově dvousetové vedení, nakonec si odnesli porážku po setech 25:19, 25:13, 18:25, 17:25 a 16:18.

Utkání volejbalistů Česko - Nizozemsko
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Volejbalisté po výhrách dvakrát 3:2 nad Koreou minulý týden v Budějovicích hráli v obměněné sestavě, přesto v prvních dvou sadách soupeře zaskočili. Velmi dobře bránili a podávali, měli sedm bodových bloků, naopak soupeř často smečoval do autu.

Smečař Adam Bartoš, od příští sezony hráč francouzského Tours, se postaral o 12 bodů. "V prvních dvou setech jsme skoro nedělali chyby, ale pak se to otočilo," řekl Bartoš. "Neřekl bych, že jsme to zabalili. Bojovali jsme, ale jejich nový nahrávač změnil styl a my se s tím nevypořádali."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Světové ligy Česko - Nizozemsko

"Hráli jsme výborně první dva sety, ale nedokázali jsme reagovat na změny v nizozemské sestavě. Soupeř přestal chybovat a dobře četl Habrovu nahrávku. Zkusili jsme poslat na nahrávku Haníka, ale většinou to bylo stejné," řekl Šmejkal.

Po jasně získané druhé sadě Nizozemci zamíchali sestavou, zlepšili se, ale především domácí výběr nepokračoval v dobrém výkonu. Volejbalistům "odešel" servis i blok ani útok nefungoval ideálně a výsledkem byl obrat v utkání. Ten nezastavila na domácí straně ani střídání, třeba nasazení nachlazeného blokaře Veselého.

Přes porážku zůstali Češi v čele skupiny E, ale už jen díky lepšímu podílu míčů, jelikož mají stejný bodový zisk jako Nizozemsko. Druhý zápas se hraje v sobotu.

Světová liga volejbalistů - skupina E v Chomutově:

Česko - Nizozemsko 2:3 (19, 13, -18, -17, -16)

Rozhodčí: Maclean (Kan.), Isajlovic (Rak.). Čas: 110 min. Diváci: 2050.

Sestava a body ČR: Habr 4, Kriško 11, Michálek 13, A. Bartoš 12, Mach 9, Sobotka 2, libero Kryštof - Haník, Finger 4, Beer 2, Veselý. Trenér: Šmejkal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články