Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Oklahoma srovnala sérii se San Antoniem

Oklahoma City - Basketbalisté Oklahomy porazili San Antonio 105:92 a vyrovnali stav finále Západní konference NBA na 2:2. Thunder k úterní výhře dovedl Russell Westbrook, jenž nasbíral 40 bodů, deset asistencí a pět doskoků.

Oklahoma - San Antonio
zdroj: ČTK/AP

"Chtěl jsem odevzdat maximální výkon. To ode mě vyžadují spoluhráči a snažil jsem se o to na obou koncích hřiště," řekl Westbrook, jenž zaostal za osobním rekordem z play-off 2012 pouze o tři body. Jeho bilanci navíc podpořil Kevin Durant 31 body. Domácím tak nemuselo vadit, že už žádný další střelec na dvouciferný součet nedosáhl.

San Antonio se sice postaralo o prvních osm bodů zápasu, ale na konci první čtvrtiny už vedli domácí 26:20. V poločase měla Oklahoma k dobru patnáctibodový náskok a v třetí části se rozdíl ve skóre vyšplhal dokonce až na 27 bodů. Trenér hostů Gregg Popovich pak stáhl ze hřiště základní sestavu a až do konce zápasu ji nechal sedět na lavičce.

Nadšení v řadách bezradných Spurs zavládlo jen po smeči rozehrávače Coryho Josepha, kterého marně bránil o hlavu větší Serge Ibaka. "Prostě musíme hrát lépe. Tady jsme nehráli dobře," prohlásil Tony Parker, se 14 body nejlepší střelec Spurs, kteří na hřišti Oklahomy prohráli už devětkrát za sebou. Náhradník Boris Diaw přidal 14 bodů a deset doskoků. San Antonio tak stejně jako v roce 2012 ztratilo v sérii s Oklahomou vedení 2:0 a opět mu hrozí, že ho Thunder ve stejné fázi play-off vyřadí. Pátý zápas se hraje ve čtvrtek v San Antoniu.

Finále Západní konference - 4. zápas:

Oklahoma City - San Antonio 105:92 (stav série 2:2).

(VIDEO)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články