Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Indiana i Oklahoma vyhrály doma a vyrovnaly série

New York - Basketbalisté Indiany porazili ve druhém kole play-off NBA Washington 86:82 a srovnali stav série na 1:1. To se ve středu podařilo i Oklahomě, která zvítězila nad Los Angeles Clippers 112:101.

Utkání Indiana - Washington
zdroj: AP autor: Darron Cummings

Washington poprvé v letošním play-off prohrál v soupeřově hale. Wizards sice ještě pět minut před koncem vedli 77:74, ale zbytek utkání prohráli 5:12. Indiana, která byla ve Východní konferenci nejlepším celkem základní části, letos ve vyřazovacích bojích ještě neprohrála dvakrát po sobě.

K vítězství ji tentokrát dovedl dosud kritizovaný Roy Hibbert, jenž nasbíral 28 bodů a devět doskoků. "Sám jsem se dostal pod tlak a nechtěl jsem se vymlouvat, ale právě to jsem ve druhé polovině sezony dělal. Tak jsem se rozhodl to vzít do svých rukou a něco změnit," řekl osmadvacetiletý pivot, jenž v předchozích osmi zápasech play-off dohromady nastřílel jen 37 bodů.

Wizards vedl s 21 body Marcin Gortat, ale nedařilo se střelcům z dálky. Zatímco v prvním utkání hosté trefili deset z 16 trojek, tentokrát proměnili jen pět z 21 trojkových pokusů. Hráči Washingtonu navíc nedali sedm z 12 trestných hodů. (VIDEO)

Oklahoma předvedla ve třetí čtvrtině šňůru 13:2, kterou definitivně odskočila Clippers z dohledu. Strůjcem vyrovnání v sérii bylo duo tradičních opor Russell Westbrook, Kevin Durant. Westbrook si připsal už třetí triple double v letošním play-off za 31 bodů, deset doskoků a deset asistencí.

Žádný jiný hráč přitom ještě ve vyřazovacích bojích triple double nenasbíral. Velmi blízko k němu ale ve středu byl nejužitečnější hráč soutěže Durant, jenž k 32 bodům přidal 12 doskoků a devět asistencí. Nejlepším střelcem Clippers byl J.J. Redick s 18 body. (VIDEO)

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články