Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Volejbalistky začaly přípravu na kvalifikaci o mistrovství Evropy

Kladno - Čtrnáctka českých volejbalistek se sešla v Kladně k prvnímu soustředění před kvalifikačními turnaji o postup na mistrovství Evropy 2015. Z nominovaných hráček chybí Aneta Havlíčková, která s Fenerbahce Istanbul vyhrála koncem března Pohár CEV. "Teď ještě dohrávala závěr turecké ligy, po domluvě se k týmu připojí později. Máme v kádru všechny hráčky, se kterými jsme s trenérem Parisim počítali," uvedla asistentka trenéra Lucie Václavíková.

První kvalifikační turnaj je na programu od 23. do 25. května v Madridu, druhý se uskuteční od 30. května do 1. června v Plzni. Soupeřkami české reprezentace, kterou vede Parisi třetím rokem, budou Slovinsko, Španělsko a jeden ze čtveřice Estonsko, Litva, Černá Hora, Bosna. Vítěz skupiny postoupí přímo na šampionát, který se uskuteční od 25. září do 4. října 2015 v Belgii a Nizozemsku.

Týmy na druhém místě nastoupí v dodatečné kvalifikaci, která se bude hrát příští rok v květnu o zbylá tři volná místa. Před prvním kvalifikačním turnajem sehrají české volejbalistky dva přípravné zápasy v Itálii s domácí reprezentací. "Tato utkání by měla napovědět více o vyhlídkách na úspěch v kvalifikaci," dodala Václavíková.

V nominaci trenéra Carla Parisiho na soustředění jsou Markéta Chlumská, Klára Vyklická (obě KP Brno), Veronika Dostálová, Eva Hodanová, Michala Kvapilová, Michaela Mlejnková, Veronika Trnková (všechny Olymp Praha), Helena Havelková (Eczacibasi Istanbul), Aneta Havlíčková (Fenerbahce Istanbul), Andrea Kossanyiová, Pavla Vincourová (obě Agel Prostějov), Eva Rutarová (UP Olomouc), Nikol Sajdová (Postupim), Lucie Smutná (Bergamo) a Tereza Vanžurová (Agil Volley Novara).

Na posledním mistrovství Evropy loni v Německu skončily české volejbalistky desáté. Jejich soupeřky v kvalifikační skupině Španělky byly šestnácté, Slovinsku patří 22. místo v evropském žebříčku. Po skončení kvalifikačních turnajů čeká české volejbalistky ve druhé polovině července start ve dvou turnajích Světové Grand Prix. První se odehraje v Almaty v Kazachstánu a druhý od 31. července do 3. srpna v Brně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články