Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Budějovický nahrávač Habr se dočkal: Slaví svůj první "pořádný" titul

Liberec - Jestli se dá z budějovického mužstva vypíchnout jeden hráč, pak jím patrně bude nahrávač Filip Habr. Po vítězné finálové sérii nad libereckým favoritem slaví budějovický hráč svůj první titul, na kterém se výrazně podílel. O to větší je pak jeho radost z úspěchu.

Budějovický Filip Habr
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Habr přišel do mužstva před třemi roky z Ústí nad Labem a u titulu v roce 2012 a loňského stříbra byl jako střídající nahrávač. "Všechny úspěchy ale odpinkal Petr Zapletal a tohle je první věc, kterou jsem ve volejbale dokázal, takže to je úžasný pocit," zářil Habr. V euforii finále, v kterém České Budějovice nečekaně porazily suveréna základní části Duklu Liberec 4:1 na zápasy, si Habr ani neuvědomil, že v neděli oslaví šestadvacáté narozeniny. "To mi vůbec nedochází, ale je to úžasný dárek," smál se.

Habrova zodpovědnost vzrostla poté, co se druhý nahrávač týmu Petr Zapletal zranil. Zánět v noze mu nedovoloval odehrát delší úseky. "Bylo to nepříjemný, ale svým způsobem mi to pomohlo, protože jsem věděl, že to bude stát na mně, a protože jsem viděl, že musím hrát pořád co nejlépe a bez chyb," řekl Habr.

Filip Habr: "Podařilo se nám Liberec zlomit a dostat pod tlak, protože vystupoval celou sezonu suverénně. A myslím, že to Liberec taky nezvládl takticky. Sice měl v Hadravovi skvělého univerzála, ale nedokázal to využít a rozložit mezi všechny hráče v pravou chvíli. My jsme na ně byli dobře připraveni a oni to nedokázali změnit v pravou chvíli."

V celku Českých Budějovic čišelo nabuzení nejen z Habra, ale prakticky z celého týmu. "A to bylo to hlavní, co rozhodlo, hráli jsme s nadšením," přitakal Habr. I nadále by měl v Českých Budějovicích pokračovat. Smlouva mu v Jihostroji nekončí. "Doufám, že zůstanu a užijeme si další úspěchy," řekl a myslel hlavně na Ligu mistrů. "Snad něco uhrajeme, když předvedeme podobné nadšení," řekl.

Soustředit se naplno na volejbal musí i po skončení extraligového finále. Volno ho nečeká, protože je v reprezentačním výběru trenéra Zdeňka Šmejkala. "Pozvánku jsem dostal, snad dostaneme pár dnů volna a pak se těším," ujistil Habr.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po rozhodujícím finále mezi volejbalisty Budějovic a Liberce
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články