Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Budějovický volejbalový válec má nakročeno k dalšímu titulu

Liberec - Volejbalová série o mistra extraligy může poznat svého vítěze. České Budějovice vedou ve finále nad Libercem 3:1 na zápasy a pod Ještědem mohou slavit už šestý titul za uplynulých osm let. Vítěz základní části Dukla chce hlavně díky zlepšení na servisu sérii prodloužit. Utkání sledujte živě od 15:00 na programu ČT sport a našem webu.

Liberec zatím vyhrál ve finále jen úvodní souboj, další tři ztratil. Druhý zápas doma prohrál 2:3 a další dva v jižních Čechách shodně ovládli domácí 3:1. "Nic není ztracený. Série končí až po čtvrté výhře a Budějovice mají jenom tři. Musíme se s tím poprat a věřím, že domácí prostředí využijeme ve výhru. Situace se teď obrátila a favoritem jsou Budějky," řekl trenér Liberce Michal Nekola.

Jihostroj přijede povzbuzen výkony především z předešlých dvou zápasů. "Chceme hrát stejně, jako hrajeme. Dobře, sebevědomě a bojovně. Máme to dobře rozehrané, ale nelítáme v oblacích," řekl kouč Jan Svoboda. Liberec chce pro páté finále zlepšit svoji největší zbraň - servis, při němž až příliš chyboval. "Zlepšilo se to, ale musíme to ještě omezit. Zkusíme v domácím prostředí víc zatlačit servisem a být ještě úspěšnější v útoku," plánoval Nekola.

Svoboda si přál, aby se zápas nesl ve stejném duchu jako v předchozích duelech, ve kterých jeho hráči dobře přijímali. "Liberec nemá co nabídnout, spoléhá na servis a na Hadravu a tyhle dvě činnosti zatím nestačily," řekl kouč Budějovic. "Nám nezbývá nic než bojovat o každý míč. Šance stále ještě žije a doma se musíme poprat o prodloužení série," řekl liberecký Ryan Burrow po středeční prohře.

"Naší malou výhodou je, že jdeme do zápasu s čistou hlavou, ne pod tlakem, že musíme vyhrát," řekl smečař Budějovic Jan Kuliha. Budějovičtí extraligu ovládli celkem sedmkrát, posledních pět triumfů získali v letech 2007 až 2009, 2011 a 2012. Liberec touží po prvním titulu od roku 2003, od té doby pětkrát prohrál ve finále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články