Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Střešovice jsou krok od superfinále

Praha - Jedinou výhru od postupu do extraligového superfinále jsou florbalisté Tatranu Střešovice. Ti vyhráli i třetí semifinále v Otrokovicích 10:3 a v dalším zápasu na jihu Moravy už můžou slavit. Ve druhém semifinálovém souboji vyhrály mistrovské Vítkovice doma nad Mladou Boleslaví 3:2 a snížili na 1:2 na zápasy.

Tatran rozhodl už v první třetině, kterou vyhrál 5:0. Zaskvěl se šesti body za dvě branky a čtyři asistence obránce Michal Podhráský, hattrick a jednu přihrávku zaznamenal Jan Natov. "Díky rychlým gólům na začátku zápasu se nám podařilo vytvořit rozhodující náskok a pouze zbytečnou nedisciplinovaností jsme si zkomplikovali cestu. Moc děkujeme soupeři a fanouškům za skvělou atmosféru. V neděli se začíná od nuly," řekl hrající asistent trenéra Střešovic Milan Fridrich.

"Na naší straně bylo příliš mnoho individuálních chyb, nedůraz před naší bránou a velmi slabá kvalita v zakončení. Soupeř dokázal potrestat téměř jakoukoli naší chybu a vyučoval z produktivity. Děkuji klukům, že šlapali až do konce a také opět fantastickým divákům," uvedl kouč Otrokovic Daniel Folta. 

Mladá Boleslav v Ostravě dvakrát vedla, ale Vítkovice v závěrečném dějství po obratu vybojovaly první výhru. V 11. minutě dostal Středočechy do vedení Pavel Bouška a ještě v první třetině odpověděl Marek Bräuer. Ve 26. minutě druhý tým základní části opět vedl díky Jiřímu Curneymu, ale trefami v 50. a 57. minutě otočil výsledek Lukáš Hájek.

"Dneska jsme podali hodně vlažný výkon. Věřím, že si do neděle uvědomíme, o co se hraje, a musíme do toho dát trochu srdce, jako nám to dnes ukázal soupeř," řekl trenér Mladé Boleslavi Tomáš Janeček. "Konečně v této sérii vyhrálo lepší mužstvo. Věřím, že stejně kvalitní budeme i v neděli a vyrovnáme sérii," uvedl kouč Vítkovic Michal Deus.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy florbalového utkání Vítkovice - Mladá Boleslav

Semifinále Play–off AutoCont extraligy florbalistů - 3. zápasy:

1. SC Vítkovice - Mladá Boleslav 3:2 (1:1, 1:0, 0:2)
Branky: 50. a 57. L. Hájek, 16. Bräuer - 11. P. Bouška, 26. Curney. Stav série: 1:2.

Panthers Otrokovice - Tatran Střešovice 3:10 (0:5, 2:3, 1:2)
Branky: 26. a 44. Hradil, 25. Petřík - 18., 19. a 26. Natov, 7. a 32. Podhráský, 50. a 57. M. Vávra, 1. Fridrich, 4. Mayer, 32. Gruber. Stav série: 0:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články